Kesän säästövinkit

Kuva:

MAINOS

Kesä on monien suomalaisten aktiivisina aikaa ja kasvavat menot näkyvät myös keventyneessä lompakossa. Kesälomarahat katoavat hetkessä festareilla, kaupungin terasseilla ja matkoilla. Säästökohteiden löytäminen voi tuntua vaikealta, mutta rahan lainaamiselle on myös vaihtoehtoja.

Kesä ja loma-aika on tapahtumien ja elämysten aikaa. Jotta kukkaronnyörejä ei tarvitse kiristää kesän loppua kohti liikaa, LoanScouter lainavertailu tarjoaa tässä jutussa 10 vinkkiä siihen, miten kesällä voi säästää rahaa helposti pieniä asioita muuttamalla.

LoanScouter on kansainvälinen lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa kymmeniä lainoja Suomessa täysin ilmaiseksi. Hae kulutusluotto taipikavippi vertailupalvelun avulla ja voit säästää jopa kymmeniä prosentteja lainakuluissa, verrattaessa kalliimpiin lainavaihtoehtoihin.

Mikäli siis kuitenkin tarvitset lainaa, kannattaa prosessi aloittaa LoanScouter -lainavertailulla. Kokeile toki ensin keräämiämme kesäisiä säästövinkkejä.

- Lopeta suoratoistopalvelujen kuukausimaksut.  Kesällä ei tule istuttua sisällä niin paljon kuin muina vuodenaikoina, joten erilaiset suoratoistopalveluiden kuten Netflixin kuukausimaksut kannattaa pistää kesäkuukausien ajaksi katkolle. Vaikka kuukausimaksu saattaa tuntua pieneltä, voi kesän aikana tällä tavalla säästää useamman kympin muihin kesämenoihin.

- Suosi lähimatkailua. Vaikka ulkomaanmatkailu on trendikästä, kertyy enemmän säästöä siitä, että matkailee lähiseuduilla. Lähiseutumatkailu on halpa tapa viettää kesälomaa ja samalla pääsee näkemään suomalaisia seutuja suurien kaupunkien ulkopuolella. Niissä on usein myös hiukan halvempaa kuin isoissa kaupungeissa. Liiku lisäksi kävellen tai pyöräillen niin paljon kuin mahdollista. Hyvässä säässä auto kannattaa jättää parkkiin ja käyttää sen sijaan pyörää. Sekä kävely ett pyöräily ovat ilmaisia liikkumismuotoja, joissa kaiken lisäksi kuntokin kasvaa. Bensalaskua voi siis helposti arkipäiväisillä valinnoilla pienentää kesällä.

- Vuokraa mökki kavereiden kanssa. Oman mökin ylläpito maksaa, mutta niin maksaa myös mökin vuokrauskin. Mökkeilyssä voi kuitenkin säästää huomattavia summia rahaa jos mökin vuokraa yhdessä kaveriporukan tai muiden perheenjäsenten kanssa, jolloin lopulliset vuokra- ja muut kulut voi pilkkoa useamman maksajan kesken.

- Kuljeta eväitä mukanasi. Ruokiin menee kesällä yleensä paljon rahaa, koska ruokaa joutuu ostamaan ulkoa sen sijaan, että sitä voisi kokata omassa keittiössä. Ulkona syömistä voi kuitenkin helposti rajoittaa kantamalla aina mukana jotakin pientä evästä. Kesällä tarjolla on monia ruoka-aineita, joista saa helposti tehtyä eväitä niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosi myös satokauden tuotteita ja hyödynnä oman kasvimaan kasveja. Satokauden tuotteet ovat paitsi herkullisia, myös halpoja. Ruoanlaitossa kannattaakin hyödyntää satokauden tarjoustuotteita sekä oman puutarhan kasveja. 

- Lähde halvalle äkkilähtömatkalle. Jos todella haluat matkailla ulkomailla kesällä, kannattaa äkkilähtöjä pitää silmällä. Äkkilähtöjä saa jopa muutamalla sadalla eurolla, kun taas kauan etukäteen ostetusta matkasta voi joutua pulittamaan tuplasti. Pidä lomasi myös suurimman lomasesongin ulkopuolella, mikäli mahdollista.

- Vuokraa tai lainaa urheiluvälineitä. Kesällä moni lisää urheilua ja haluaa kokeilla uusia lajeja ulkoilmassa. Koska uusi urheiluharrastus ei välttämättä jatku alkuhuumaa pidemmälle, ei urheiluvälineisiin kannatta satsata suuria summia rahaa. Monet urheilukeskukset vuokraavat urheiluvälineitä pikkurahalla, joten vuokrausmahdollisuutta kannattaa hyödyntää jos ei ole täysin varma siitä jatkuuko uusi harrastus myös syksyllä. Ystäviltä voi myös lainata urheiluvälineitä jos tarvetta on vaikkapa joogamatolle, pyörälle tai jalkapallolle, joita sinulla itselläsi ei ole.

- Käy ilmaistapahtumissa. Monen suomalaisen kesän kohokohta on festarit. Nykyään festariliput ovat kuitenkin niin kalliita, että useammalla festarille menemisen hinnaksi voi tulla jopa tuhat euroa. Festarilipuista ei kannata maksaa kuitenkaan maltaita, sillä monilla ilmaisilla festareillakin pääsee mukaan festaritunnelmaan. Voit myös ottaa ilon irti ilmaisista nähtävyyksistä. Joka paikassa Suomea on paljon nähtävyyksiä, joihin pääsee ilmaiseksi sisään. Ilmaisnähtävyyksiä kannattaakin hyödyntää jos näytät paikkoja ulkomaalaiselle ystävällesi, lapsillesi tai toisella paikkakunnalla asuville sukulaisillesi. Monilla normaalisti maksullisilla museoilla on erikoispäiviä, jolloin sisään pääsee ilmaiseksi.

- Laita salikortti jäähylle. Kesällä ulkona tulee väkisinkin liikuttua enemmän kuin talvella. Salikortti kannattaakin pistää hetkeksi jäähylle ja keskittyä kesän aikana ilmaiseen liikkumiseen. Säästyneet rahat voi syksyllä käyttää vaikkapa uuden liikuntaharrastuksen kokeilemiseen. Kauniista kesäluonnosta nauttiminen on täysin ilmaista. Lenkkeily, patikointi, uiminen ja monet muut aktiviteetit eivät vie senttiäkään lompakostasi.

- Vaihda kalliit ravintolakäynnit ranta- ja puistopiknikkeihin. Kesällä ulkona syöminen lisääntyy, mutta etenkin pääkaupunkiseudulla siihen tulee tuhlattua paljon rahaa. Kalliit ravintolakäynnit kannattaa kesän ajaksi vaihtaa rentoihin ranta- ja puistopiknikkeihin kavereiden kesken. Mikä parasta, piknikillä pääse syömään kaikkia lempiruokia, kun tarjoiltavat pääsee valitsemaan itse.

- Osta alennusmyynneistä. Kesän alennukset alkavat yleensä juhannuksen tienoilla, joten ylimääräiset ostokset kannattaa ajoittaa alennusmyynteihin. Löytöjä suurilla alennuksilla voi tehdä etenkin verkkokaupoissa.

 

Tämä 10 vinkin lista auttaa sinua nauttimaan kesästä pienemmällä rahalla. Kun pankkitili ei näytä tyhjää kesän loputtua, ei syksy tunnu enää niin ikävältä. Kesältä säästyneet rahat voi käyttää myöhemmin vaikkapa uuteen harrastukseen, viikonloppulomaan tai hienompaan ravintolakäyntiin.