Pääkirjoitukset

Koirarekisterille haukkuja – Ruokaviraston ylläpitämä rekisteri avattiin kiireellä tänä vuonna

Ruokaviraston koirarekisteri ei näytä toteutuvan tänä vuonna. Kuva: Jussi Pohjavirta

Ruokaviraston koirarekisteri avattiin kiireellä tänä vuonna. Yksityisten omistajien koirarekisteri on ollut käytössä toukokuusta lähtien, ja sen suosio on ollut todella maltillista. Huomattavasti rekisteröintiä enemmän sitä on haukuttu erilaisilla somealustoilla.

Suomessa arvioidaan tällä hetkellä olevan yli 800 000 koiraa. Ruokaviraston mukaan rekisteriin on ilmoitettu reilut 58 000 koiraa. Kennelliiton rekisterissä on yli 580 000 koiraa.

Närää on herättänyt erityisesti kaksoisrekisteröinti. Koiranomistajat ihmettelevät, miksi Kennelliiton rekisteri ei kelpaa. Ruokavirasto vastaa, että siirto ei olisi ollut järkevää kustannusten, vaadittavan työmäärän tai koirarekisterin avaamisaikataulun kannalta. Kennelliiton keräämät tiedot on kerätty eri tarkoitukseen, eivätkä Ruokaviraston koirarekisterin ja Kennelliiton tietosisällöt ole yhteneväiset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruokaviraston vaatimaton tavoite on, että suomalaiskoirat ovat viraston rekisterissä vuoden loppuun mennessä. Pahalta näyttää. Ettei vain olisi susi koko rekisteri.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä