Mielipiteet

Halkokarin 6. luokan oppilaat listaavat mielipidekirjoituksessa lukuisia puutteita nykyisessä koulurakennuksessa sokeritoukista lahonneisiin pihavälineisiin. Arkistokuva. Kuva: Juha Sallinen

Koululaisten mielipidekirjoitus: Uusi koulu Halkokarille!

Halkokarille tarvitaan uusi koulu ja uuden koulun rakentamista ei voi siirtää eteenpäin!

Koulu on liian pieni ja vanha. Sisäilmaongelmat ovat suuret. Koulussa on hometta ja ympäri koulua on ötököitä ja sokeritoukkia.

Halkokarille rakennetaan koko ajan lisää asuinalueita ja niihin muuttaa lapsiperheitä, jotka tulevat kouluumme. Oppilaille ei ole riittävästi tilaa, ja lisää oppilaita tulee koko ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikuntasali ja pukuhuoneet ovat järkyttävät ja liikuntasali on liian pieni. Koulun vanhin osa on ruokasali, joka on lähemmäs 70 vuotta vanha. Ruokalan alakerta on käyttökiellossa ja kaikki eivät mahdu syömään ruokasalissa, ja siitä syystä jotkut luokat syövät omissa luokissaan. Koulun pihan välineet ja jalkapalloareena ovat lahonneet ja vanhat. Halkokarin koulu tarvitsee luokat eri aineille kuten kuvataide, käsityö ja kotitalous.

Kokkolaan on saatu paljon uusia kouluja, ja Halkokarin koulun rakentaminen pitäisi olla seuraavana vuorossa ja nopeasti. Päättäjien pitäisi huolehtia oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta ja terveydestä. Uuden koulun rakentaminen pitäisi aloittaa silloin, kun se on suunniteltukin.

Ellen, Iina ja Amanda

Halkokarin koulun 6B

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä