Kokkola-lehti

Kuudennet komeat Kinojuhlat - Tänä vuonna - Kinojuhlilla nähdään tuttuun tapaan kotimaisia ennakkonäytöksiä.

Kaukaisen planeetan pääroolissa nähdään Jaana Paananen. Kuva: sami Kuokkanen

Torstaina kiinnitetään Kino-valokyltti Työväentalon seinään ja polkaistaan käyntiin Kokkolan Kinojuhlat.

Aki Kaurismäen ohjaamalle Kuolleet lehdet -elokuvalle, näytöksiä järjestetään kaksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Elokuva esitetään samanaikaisesti sekä Kokkolan Työväentalolla että Bio Rexissä. Elokuvan päätähdet Alma Pöysti ja Jussi Vatanen saapuvat tapahtuman vieraiksi.

Kotimainen ennakkonäytös on luvassa myös Tiia Kouvon esikoiselokuvasta Mummola. Se sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kinojuhlilla vierailee ohjaaja-käsikirjoittaja Kouvon lisäksi näyttelijä Elina Knihtilä.

Kokkolalaislähtöisen, monin tavoin palkitun, ohjaaja Juho Kuosmasen mykkäelokuva Kaukainen planeetta saa ensi-iltansa Kinojuhlilla. Sen päärooleissa nähdään paikalliset tähdet Jaana Paananen ja Aku-Petteri Pahkamäki.

Kaukainen planeetta täydentää Kuosmasen mykkäelokuvatrilogian, josta aiemmin on nähty Romu-Mattila ja kaunis nainen (2012) sekä Salaviinanpolttajat (2017). Trilogia nähdään kokonaisuudessaan Kinojuhlilla Ykspihlajan Kino-orkesterin säestämänä.

Kaukaisen planeetan esityksiä on kaksi. Ensimmäinen näytös myytiin loppuun hujauksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kinojuhlien teemamaa on tänä vuonna Japani, joten luvassa on muun muassa japanilaista elokuvaa. Ohjelmistossa ovat Yasujirō Ozun Tokyo Story, Suomessa kuvattu japanilaisen ruuan ylistys Ruokala Lokki sekä Hayao Miyazakin animaatioklassikko Henkien kätkemä.

Kokkolan Työväentalolla on tarjolla teemamaan inspiroimaa ruokaa. Lisäksi kahvilan puolella luvataan olevan myynnissä hauskoja japanilaisia herkkuja. Työväentalo kohotetaan festivaalitunnelmaan japanilaista kulttuuria tuntevan, Kinojuhlien hovigraafikko Elina Warstan suunnittelemien koristeiden avulla.

Torstain avajaisvieraaksi saapuu Kinojuhlien ystäväkaupungista Karkkilasta muusikko Toshitake Shinohara. Hän esiintyy Työväentalon kahvilalla. Toshitaken musiikkia kuullaan myös Aki Kaurismäen Kuolleissa lehdissä.

Toki ohjelmaa on mitä moninaisemmin. Luvassa on kiinnostavia dokkareita, pohjoismaisia helmiä, tanssia ja karaokea. Musiikkimakusteluja tarjoaa seitsenhenkinen tanssiorkesteri Vallilan Tango.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bio Rex järjestää koko yön kestävän elokuvamaratonin.

Kokkolan Kinojuhlat järjestetään 7.-10. syyskuuta.