Paikallisuutiset

Lakko pysäyttäisi myös Kokkolan, Pietarsaaren ja Kalajoen satamat vuorokaudeksi

Työtaistelutoimet näkyvät myös pohjalaisatamissa. Satamat hiljenevät vuorokaudeksi Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Kalajoella. Kuva: Jarmo Kontiainen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT aikoo olla mukana torstain poliittisissa työtaistelutoimissa. Myös Myös AKT:hen kuuluvat ahtaajat ovat menossa vuorokaudeksi lakkoon.

AKT katsoo, että hallituksen ajamat muutokset työelämään ovat niin yksipuolisia ja niin merkittäviä, että liitto osallistuu poliittisiin työtaisteluihin laajalla rintamalla.

Työnantajapuolta edustavan Satamaoperaattoreiden toimitusjohtaja Juha Mutru sanoi STT:lle, että jos lakko toteutuu, käytännössä kaikki Suomen satamat ovat pysähdyksissä 24 tuntia. Tämä koskee myös Kokkolan, Pietarsaaren ja Kalajoen satamia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolan Satama Oy:n toimitusjohtaja Torbjörn Witting toteaa, että satama selviytyy tilanteesta, mutta suurin huolenaihe on asiakkailla, joiden tavarat eivät liiku.

– Teollisuuden tuotteet eivät liiku ulos satamasta, eikä raaka-ainetta saavu sisään, mikä aiheuttaa ongelmia asiakkaille, sanoo Witting.

Tilanne on sama myös Pietarsaaren ja Kalajoen satamissa, joissa laivoja ei pureta eikä lastata.

– Harmittavaa, että poliittinen lakko haittaa normaalia toimintaa. Lakon syy ei kohdistu varsinaisesti työnantajaan, toteaa Pietarsaaren Satama Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lakkoon on menossa muun muassa useita paperitehtaita, ei kuitenkaan Billerudin paperitehdas Pietarsaaressa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä