Musiikki, ystävät ja unelmien tavoittelu - Kaustisen musiikkilukio tarjoaa kaiken!

Kuva: Mari Sillanpaa

Kaustisen Musiikkilukio on tunnettu korkealaatuisesta musiikinopetuksestaan, kattavasta yleisaineiden opetuksestaan, yhteisöllisyydestään sekä uudesta, modernista oppimisympäristöstään. Musiikkilukiossa voit valita opiskelun yleislinjalla, musiikkilinjalla tai urheiluharrastustasi tukien lajivalmennuksessa. Opiskelu musiikkilinjalla ei edellytä aiempia musiikin opintoja, vaan opiskelija voi aloittaa suosikkisoittimensa opinnot, oli se sitten ukulele, sähkökitara tai rummut, alusta. Edistyneemmillä musiikin harrastajilla on mahdollisuus jatkaa opintojaan tavoitteidensa mukaisesti.

Hae kevään yhteishaussa meille opiskelemaan!

Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen musiikkiin painottunut erikoislukio. Meille saapuu opiskelijoita ympäri Suomea. Lukiossamme opiskelijoita on noin 180. Osa heistä opiskelee yhdistelmätutkintoa, osa tutkintoa aikuisten opetussuunnitelman mukaan.

Musiikkilukiossa yleisaineiden opetus ja musiikinopetus kietoutuvat yhteen muodostaen monien mahdollisuuksien lukiopolun. Yleislinjan opiskelijana voit valita opintoja kattavasta valikoimastamme ja saavuttaa laadukkaan yleissivistyksen. Musiikkilinjan opiskelijana voit suorittaa musiikinopintoja käytännössä niin paljon kuin haluat. Kaustisen musiikkilukiossa tarjotaan koko Suomen mittapuussa kattavasti musiikinopetusta. Meillä suuri joukko musiikinopettajia huolehtii siitä, että saat parhaan mahdollisen opetuksen. Yksilöopetusta haluamassasi soittimessa on tarjolla runsaasti. Tämän kaiken lisäksi voit osallistua musiikin ryhmäopetukseen.

Upeat, äänieristetyt musiikinopetustilamme studioineen avaavat lukuisia mahdollisuuksia monipuoliselle musisoinnille, oli kyse sitten yksinlaulusta, bändeistä, kuorosta tai orkesterista. Lukiossamme tuotetaan vuosittain musikaali, jossa musiikkiteatterista kiinnostuneet opiskelijamme voivat hankkia kokemusta jatko-opintojakin varten. Monet opiskelijoistamme ovat sijoittuneet myöhemmin teatterialan pariin.

Kaustisen musiikkilukiolla on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä erityistehtävä musiikissa sekä valtakunnallinen kehittämistehtävä musiikissa, ks. LUMOKE-lukiot. Meillä pääset mukaan uudenlaisiin musiikillisiin kokeiluihin ja saat tueksesi laajan valtakunnallisen musiikin verkoston. Lisäksi lukiomme tekee tiivistä yhteistyötä niin Kaustinen Folk Music Festivaalin kuin Kaustisen kamarimusiikkiviikon kanssa, joka mahdollistaa monia ikimuistoisia kohtaamisia musiikin ammattilaisten parissa.

Vietämme Kaustisen musiikkilukiossa avointen ovien päivää torstaina 7.3.2024 klo 9-15. Ilmoittautuminen mielellään ennakkoon opollemme Riina Varilalle, riina.varila@musiikkilukio.fi tai 050 313 8084.