Kotimaa

Muusikko Jussi Raittinen on kuollut 80-vuotiaana

Jussi Raittinen kuvattuna vuonna 2013. Kuva: Vesa Moilanen

Raittisen johdolla The Boys -yhtyeestä muodostui suomalaisten popmuusikkojen epävirallinen korkeakoulu, jonka riveissä on esiintynyt lukuisia muusikoita.

Muusikko Jussi Raittinen on kuollut 80-vuotiaana. Asiasta kerrotaan Raittisen virallisella Facebook-sivulla. Raittinen kuoli tiistaina Helsingissä pitkään jatkuneen sairauden uuvuttamana.

Raittinen tunnetaan muun muassa The Boys -yhtyeestä, jonka hän perusti veljensä Eero Raittisen kanssa vuonna 1964. The Boys jatkoi keikkailuaan vielä 2020-luvulla.

Raittinen voitti vuonna 1974 Syksyn sävel -kilpailun K. W. Blomqvistin säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella Metsämökin tonttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Raittisen johdolla The Boysista muodostui suomalaisten popmuusikkojen epävirallinen korkeakoulu, jonka riveissä on esiintynyt lukuisia muusikoita. Yhtye huokui tyylien moninaisuutta.

– Kaikenlaista on vedetty: rockia, kantria, rhythm & bluesia, rautalankaa. Oli meillä proge-Boyskin, Raittinen naurahti STT:lle antamassaan 70-vuotishaastattelussa vuonna 2013.

Raittinen syntyi Helsingissä vuonna 1943 kulttuurihenkiseen ja yhteiskunnallisesti aktiiviseen perheeseen. Hän oli ensimmäisiä rockartisteja, jotka nousivat musiikkialan monipuolisiksi ammattilaisiksi. Raittisen laaja-alaiseen levytuotantoon kuuluu myös lastenmusiikkia, työväenlauluja ja Helsingin slangilla laulettuja kappaleita.

Hänelle myönnettiin muun muassa palkinnot Pro Finlandia ja Erikois-Emma.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä