Kotimaa

Näin puoluejohtajat ja kansanedustajat kommentoivat Marinin päätöstä – "Ollut raskaammassa paikassa pääministerinä kuin ehkä kukaan sitten toisen maailmansodan"

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin ei ole ehdolla puolueensa puheenjohtajaksi ensi syyskuussa järjestettävässä puoluekokouksessa. Kuva: Clas-Olav Slotte

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ilmoitti keskiviikkona, että hän ei aio pyrkiä enää puolueen puheenjohtajaksi syyskuun puoluekokouksessa.

Marinin päätös kirvoitti vuolaita kiitoksia hallituskumppaneilta ja muilta nimekkäiltä poliitikoilta.

– Olemme menneet yhdessä läpi kriisien. Samalla on tehty tärkeää ilmasto- ja luontotyötä, palautettu koulutukseen Sipilän hallituksen leikkaamia euroja ja torjuttu eriarvoisuutta. Mitkä ikinä ovatkaan seuraavia askeleitasi, onnea tulevaan, kirjoitti vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo Twitter-tilillään vihreän sydänemojin kera.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiitos yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana ja kaikkea hyvää jatkoon, kirjoitti puolestaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Twitterissä.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kiitteli niin ikään Marinia suurin sanoin.

– Jäät historiaan Suomen ja SDP:n suurena johtajana. Olet hoitanut kriisiajan johtamisen vahvana ja antanut kaikkesi. Täysi kunnioitus ja arvostus päätöksellesi.

Mäkynen kertoi keskiviikkona STT:lle, että ei itse pyri SDP:n puheenjohtajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nuorena yllättäen pääministeriksi ja aika monta kriisiä yhden hallituskauden aikana. Kaikesta en ole ollut samaa mieltä, mutta onhan se kuitenkin hyvin vedetty. Sanna Marin, kaikkea hyvää tulevaan! Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo kirjoitti.

Myös vihreiden entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Ville Niinistö kiitteli Marinia tviitissään.

– En ole ollut kaikesta samaa mieltä Sanna Marinin kanssa, ja sen olen sanonut, mutta paljosta olen ollut, ja senkin olen sanonut. Siitä olen varma, että Marin on tehnyt pääministerinä Suomen kansainväliselle asemalle ja suomalaisten tasa-arvoiselle tulevaisuudelle hyvää.

Entinen SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner kuvaili Marinin tarinaa Twitterissä huikeaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vain 34-vuotiaana pääministeriksi ja jo 37-vuotiaana valtiomieheksi. Ja siinä välissä Suomi Natoon ja maailmanluokan tähdeksi. Hattu päästä, ja tarina jatkukoon, Jungner kirjoitti.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki ei myöskään säästellyt sanojaan Marinin pääministerikautta kehuessaan.

– Sanna Marin on ollut raskaammassa paikassa pääministerinä kuin ehkä kukaan sitten toisen maailmansodan. Inhimillisesti ymmärrettävää, että haluaa nyt vähän vähemmän raskaan tehtävän, Arhinmäki kirjoitti ja arveli Marinin päätöksen helpottavan myös mahdollisuutta rakentaa sinipunahallitusta.

– Astuuko Sanna Marin syrjään tehdäkseen tilaa sinipunahallitukselle? Vai olenko vain optimisti? kommentoi niin ikään vihreiden entinen kansanedustaja, konkaripoliitikko Osmo Soininvaara Twitterissä.

Saman suuntaisia ajatuksia oli aiemmin puolustusministerinäkin toimineella kansanedustaja Mikko Savolalla (kesk.).

– Sanna Marinin ilmoitus jättää puheenjohtajuus kertoo siitä, että demarit ovat valmiit sinipunahallitukseen. Nähtäväksi jää nyt, onko perussuomalaisista vastuunkantajiksi ja vastaamaan leveisiin puheisiinsa. Onko kykyä neuvotella? hän kirjoitti tviitissään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä