Urheilu

Naisten lentopallomaajoukkue sai uuden ilmeen – Alavieskan Virin kasvatti Emilia Kääntä EM-kisajoukkueeseen

Netta Rekola on yksi Suomen naisten maajoukkueeseen valituista pelaajista. Kuva: Timo Aalto

Naisten lentopallomaajoukkue lähtee rohkeasti uudistetulla kokoonpanolla EM-kisoihin. Joukkueen sveitsiläinen päävalmentaja Nikolas Buser valitsi kisajoukkueeseen peräti viisi maajoukkueen ensikertalaista, mutta toisaalta puolet ryhmästä on kokenutta maajoukkuekaartia.

Yksi maajoukkuetulokkaista on Alavieskan Virin kasvatti Emilia Kääntä. Myös Ada Aronen, Iida Pöllänen, Saana Lindgren sekä Sofia Lehto ovat maajoukkueen ensikertalaisia. Myös Sanna Häkkinen ja Netta Rekola lähtevät ensimmäisiin EM-kisoihinsa.

Joukkueen kokeneimpia voimia ovat Kaisa Alanko ja Piia Korhonen yli sadan maaottelun kokemuksellaan. Myös Suvi Kokkonen ja Daniela Öhman ovat pian yltämässä samaan kastiin. Tämä nelikko edustaa Suomea EM-kisoissa nyt jo kolmatta kertaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kesän neljä leiriä ovat olleet erittäin mielenkiintoisia. Pelaajille tilanne oli alkuun tietysti haastava, kun he ovat opetelleet uuden valmennuksen ideoita ja tehneet kovasti töitä sen oppimiseksi, alkuvuodesta maajoukkuevastuuseen tarttunut Buser kertoi tiedotteessa.

– Samalla pelaajat ovat olleet tavallaan neljän viikon tryoutilla saavuttaakseen paikan EM-joukkueessa.

Buser on tyytyväinen pelaajaseulonnan lopputulokseen.

– Joukkueessa on paljon tulivoimaa ja fyysistä potentiaalia. Olemme valmiina pelaamaan nopeaa ja tehokasta lentopalloa, kun tähän lisätään taitavat vastaanottajat ja puolustajat, Buser jatkoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen EM-urakka alkaa Tallinnan alkulohkossa 17. elokuuta ottelulla Slovakiaa vastaan. Turnauksen mitaliottelut pelataan syyskuun alussa Brysselissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä