Kokkola-lehti

Nopeusrajoituksia lasketaan osittain Valtatiellä 8:lla liikenneturvallisuuden vuoksi

Ensimmäinen kohta on Kokkolan eteläpuolella, välillä Koivistontie – Elisabetinhautausmaa ja toinen kohta, jolloin saa kaasupoljinta höllätä, on Kokkolan pohjoispuolella Peitson liittymän kohdalla.

Nopeusrajoituksia lasketaan valtatiellä 8:lla liikenneturvallisuuden vuoksi. Kuva: Jukka Lehojärvi

Eteläpuolella valtatiellä 8 välillä Koivistontie - hautausmaa vajaa kahden kilometrin pituisella tieosuudella nopeusrajoitus lasketaan kahdeksaankymppiin myös kesäisin.

Liikenne on lisääntynyt Kruunupyyntien liittymässä Mustikkamäen ja Hangasmäen uusien asuinalueiden takia, eikä kääntyminen varsinkaan vasemmalle ole enää turvallista vilkkaalta valtatieltä Kruunupyyntielle, joka on kaupungin katu. Kasitiellä ei ole liittymässä väistötilaa eikä vasemmalle kääntyville omaa ajokaistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nopeusrajoitus on voimassa siihen asti, kunnes Kokkolan kaupunki on suunnitellut ja toteuttanut Kruunupyyntien liittymän kanavoinnin. Kanavoinnissa valtatielle 8 tehdään saarekkeet ja Kokkolan suunnasta ajaville tehdään valtatieltä vasemmalle Kruunupyyntielle kääntyville oma ajokaista.

Kokkolan pohjoispuolella kasitiellä Peitson kohdalla Peitsontien ja Ruotsalontien nelihaaraliittymässä nopeusrajoitus lasketaan kahdeksaankymppiin myös kesäisin.

Alennettu nopeusrajoitus Peitson nelihaaraliittymässä on esitetty Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelmassa.

Nopeusrajoitus tulee voimaan vielä toukokuun aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nopeusrajoituksia edellä mainituissa paikoissa lasketaan siksi, että ELY-keskus on saanut paikoista yhteydenottoja ja toimenpide-ehdotuksia. Lisäksi liittymissä on tapahtunut liikenneonnettomuuksia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä