Onko suunnitelmissa kodin remontoiminen? Kulutusluotolla remontoit kotisi kerralla kuntoon

Kuva:

MAINOS - TOP10-LAINAT.fi -

Elämän jäljet alkavat näkymään pikkuhiljaa jokaisessa kodissa. Seinät kaipaavat maalia ja lastenhuoneisiin olisi aika päivittää uudet tapetit. Lattiaan on tullut vuosien saatossa naarmuja ja olohuone kaipasi uutta ilmettä. Jokaisesta kodista löytyy korjattavia kohtia ja pienellä ehostuksella voi kotiin tehdä muutoksia.

Yhden huoneen muutostyöt yleensä innostavat remontoimaan myös toisen huoneen ja huomaamatta remontti kasvaa suureksi. Remontin keskellä ei ole kuitenkaan helppo pyörittää perheen arkea ja jos remontti aiotaan tehdä pelkkien omien säästöjen varassa, tulee remontti väistämättä kestämään pitkään.

Remontoiminen vie aina oman aikansa, mutta jos heti suunnitteluvaiheessa päättää ottaa remonttilainan ja aikatauluttaa työn etenemisen, voi remontoinnista selvitä ilman suurempaa stressiä. Jos koti kaipaa suurempaa remonttia, kuten esimerkiksi koko keittiön uusimista, kylpyhuoneen laattojen vaihtoa tai monen huoneen uudistusta on usein ainoa vaihtoehto lainan ottaminen, jotta remontin saa päätökseen ajallaan.

On hyvä muistaa, että parhaassa tapauksessa remontti voi nostaa kodin arvoa, kun pinnat ovat siistit, ehjät ja nykyaikaiset. Remontissa tehdyt muutokset yleensä maksavat itsensä takaisin - ellei rahallisesti, niin ainakin sillä tavoin, että tilat ovat toimivat ja jokainen perheenjäsen viihtyy kotona.

 

Millainen laina remonttiin kannattaa valita?

Remontoimiseen on tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Pankin kautta voi hakea rakennus – tai peruskorjauslainaa. Kyseisellä lainalla voi rakentaa oman talon tai peruskorjata asuntoa, mökkiä tai sijoitusasuntoa. Usein pankit vaativat ennen lainahakemuksen jättämistä hakijan hankkimaan ammattilaiselta selvityksen rakennus- tai remonttikustannuksista.

Kulutusluoton avulla rahoitat niin pienen kuin suurenkin remontin. Vakuudettoman kulutusluoton etuna on, että lainan saamiseksi ei vaadita kustannusarviota eikä vakuuksia. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu verkossa mihin vuorokauden aikaan tahansa ja lainapäätöksen saa heti. Lainaa ilman vakuuksia voidaan myöntää jopa 60 000 euroon asti.

Kulutusluoton hakeminen remonttia varten sujuu vaivattomasti lainavertailupalvelu Top10–Lainat.fi kautta, jossa esitellään asiantuntijoiden valitsemat 10 parasta lainapalvelua, joita ovat esimerkiksiRahalaitos,Rahoitu jaOmalaina. Kriteereinä valinnassa ovat olleet luotettavuus, läpinäkyvä hinnoittelu, lainapalvelun helppokäyttöisyys sekä keskimääräistä edullisemmat lainatarjoukset muihin vastaaviin lainapalveluihin verrattuna.

 

Tarvittavan remonttilainan laskeminen

Ennen remontin aloittamista kannattaa selvittää, minkä verran remontissa tarvitsemasi rakennusmateriaalit tällä hetkellä maksavat. Rakennuskustannusindeksin mukaan rakennuskustannukset ovat kasvaneet vuoden aikana, mutta on vaikea yksiselitteisesti arvioida, minkä verran kaikkiaan remonttikulut ovat yksittäisen kuluttajan kohdalla nousseet, koska remonttibudjettiin vaikuttaa myös oman työn osuus sekä tarjousmateriaalien hyödyntäminen.

Kun olet saanut selville arvion materiaalien hinnoista, laske seuraavaksi ammattilaisten palkkoihin menevät kulut. Laskelmien jälkeen saat arvion tulevan remontin kokonaiskuluista, joiden perusteella voit aloittaa siihen sopivan rahoitusvaihtoehdon etsimisen.