Onnellisuus tulee aaltoina – Vietä unelmiesi kesä Järvi-Suomen syleilyssä

Kuopion seudulla voi aidosti rentoutua - monella tapaa. Kuva:

MAINOS -

Auringossa välkehtivien vesialueiden syleilemässä Tahkon matkailukeskuksessa nautitaan puhtaasta luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta järvielämästä.

Suomen suosituimpiin lomakeskuksiin lukeutuva Tahko ihastuttaa upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Idyllinen matkailukeskus tarjoaa kolmisenkymmentä erilaista aktiviteettia ympäri vuoden. Uniikkien luonto- ja maastopyöräilyreittien lisäksi yksi erikoisimmista elämyksistä ovat Suomen pisimmät portaat, joita pitkin nousua Tahkovuoren huipulle kertyy kilometrin verran. Huipulta avautuvat kauniit maisemat järvien, golfkenttien ja lomamökkien ylle.

Aktivoidu mukaansatempaavien elämysten äärellä

Tahkon suosituimpia aktiviteetteja ovat retkeily, golf, maastopyöräily, suppailu, frisbeegolf ja melonta. Kutkuttavan kauniissa järvimaisemissa nautitaan myös veneilystä, joka on yksi tapa taittaa matkaa Tahkolle pidemmänkin etäisyyden päästä. Tahkolahden vierasvenelaituriin kulkeekin vesireittejä aina mereltä saakka.

Alueena Tahko on mainio lomanviettopaikka koko perheelle. Lomakylässä riittää mielekästä tekemistä loman jokaiselle päivälle. Esimerkiksi lähiliikuntapuistosta tai Tahko Farmilta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikille iästä riippumatta. Sadesäätä voi halutessaan paeta kylpylään, keilahalliin tai liikunnalliseen sisäaktiviteettipuisto SuperCorneriin.

Tasokas ravintolatarjonta tuo makuelämykset osaksi lomaa matkailukeskuksen ytimessä sekä huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissa. Erityisesti tänä vuonna alueen ravintoloissa voi sukeltaa makumaailmojen tyrskyihin, sillä puhtaasta lähiruoasta tunnettu Pohjois-Savo on valittu Euroopan vuoden gastronomiseksi alueeksi. Tarjolla on laadukkaita ála carte -annoksia, herkullisia lounasbuffetien antimia ja tietysti yllättävän nälän hetkellä pelastavaa pikaruokaa

Lumoudu luonnon kauneudesta

Tahkon puhdas luonto viehättävine retkeilyreitteineen ja luontokohteineen kuljettaa vierailijan Järvi-Suomen idyllisille hiekkarannoille, jylhiin metsiin ja upeisiin kalliomaisemiin. Tahkon huipulta, laskettelurinteiden päältä, avautuu huikea näköala satasaariselle Syväri-järvelle ja koko matkailualueen ylle.

Kesäyön auringon luoma väriloisto on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja kauneudessaan ikimuistoinen. Jos haluaa nostaa sykettään, kannattaa ohjelmanumeroksi ottaa huipulle kipuaminen Suomen pisimpiä portaita pitkin. Pikavisiitille pääsee kuitenkin myös autolla tai maisemahissillä.

Nosta kesämökkeily uudelle tasolle

Tahkolla majoituksen voi valita reilun 8500 pehmeän pedin valikoimasta. Hotellien ja huoneistohotellien lisäksi Tahkon alueella on satoja erikokoisia vuokramökkejä ja -huviloita, jotka mukautuvat monenlaiseen vapaa-ajan viettoon.

Suurimmissa huviloissa majoittuu parikymmentä vierasta kerrallaan, kun taas pienempi porukka nauttii perinteisemmästä mökkitunnelmasta rantamökissä tai vaikkapa eräkämpässä. Vuokrattavat mökit sopivat hyvin myös juhlien järjestämiseen tai etätyöskentelyyn. Mökin mukavuutta voi täydentää lisäpalveluilla, joita ovat esimerkiksi palju, kauppaostokset jääkaappiin toimitettuna, hieronta tai kokin laittama ateria. Suunnittele matkallesi mukavin majoitus, mieluista tekemistä ja muita elämyksiä kätevästi ennakkoon osoitteessa kuopiotahko.fi.

Löydä tauko arjestasi Järvi-Suomen syleilyssä ja vietä unelmiesi kesä onnellisuuden aallonharjalla Tahkolla.