Kotimaa

Kokkolalainen Mauri Peltokangas jatkaa perussuomalaisten varapuheenjohtajistossa – uudeksi puoluesihteeriksi Harri Vuorenpää

Perussuomalaisten varapuheenjohtajisto jatkaa ennallaan. Heidät valittiin uudelle kaudelle puoluekokouksessa lauantaina Tampereella.

Puolueen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa siis Leena Meri, toisena varapuheenjohtajana Mauri Peltokangas ja kolmantena varapuheenjohtajana Sebastian Tynkkynen.

3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas, puheenjohtaja Riikka Purra sekä 1. varapuheenjohtaja Leena Meri perussuomalaisten puoluekokouksessa Tampereella 12. elokuuta. Kuva: Jussi Nukari

Perussuomalaisten puoluesihteeri puolestaan vaihtuu. Perussuomalaisten puoluekokous on valinnut uudeksi puoluesihteeriksi Harri Vuorenpään. Hän sai äänestyksen toiselle kierroksella vajaat 63 prosenttia äänistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuorenpää syrjäyttää nykyisen puoluesihteeri Arto Luukkasen, joka sai toisella kierroksella vajaat 37 prosenttia äänistä.

Väistyvä puoluesihteeri Arto Luukkanen (vas.) onnittelee uudeksi puoluesihteeriksi valittua Harri Vuorenpäätä perussuomalaisten puoluekokouksessa. Kuva: Jussi Nukari

Vuorenpää sanoi toimittajille valintansa jälkeen, että perussuomalaiset ovat jumittuneet pienen puolueen organisaatioon ja työtapoihin. Hänen mukaansa erityisesti pitää kehittää puolueen sisäistä viestintää ja koulutusta.

Vuorenpäätä pyydettiin kertomaan medialle, millainen mies hän oikein on. Hän sanoi olevansa suurperheen isä ja ammatiltaan tilitoimistoyrittäjä. Hän kertoi olleensa puolueaktiivina kymmenen vuotta ja nähneensä puolueen kehityksen ja kehityskohdat.

Vuorenpää kirjoittaa verkkosivuillaan pitävänsä perussuomalaisten heikkoutena edelleen organisaation tietynlaista amatöörimäisyyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Palkattu henkilöstömme on osaavaa, mutta he jäävät liian usein ylityöllistetyiksi. Kenttämme taasen on innokasta ja aktiivista, mutta meillä menee liikaa aikaa toissijaisiin asioihin, joiden pitäisivät toimia sulavammin.

Hän sanoo johtoajatuksenaan olevan koko organisaation viemisen tehokkaampaan ja ammattimaisempaan suuntaan.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä