Kokkola-lehti

Kokkola Ralli on myös SM-sarjan viimeinen osakilpailu. Kokkolan Urheiluautoilijoille sen järjestäminen on iso ponnistus. Tiedottaja Tatu Jänkä (vas.), kilpailun johtaja Jyrki Lampela, ratamestari Georg Holm ja Ilkka Jylhä (takana oikealla) asettuivat kuvaan juuri siihen kohtaan, missä ensimmäisen erikoiskokeen reitti Tapahtumapuistossa kulkee. Kuva: Marja Aaltio

Rallihumu valtaa Tapahtumapuiston - Kokkolassa mitellään syyskuun viimeisenä viikonloppuna rallin SM-sarjan voitosta

SM-rallin osakilpailun erikoiskoe tulee kaupungin keskustaan - palkinnot jaetaan Purjeella.

Kokkola Ralli on tänäkin vuonna rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ja mukana kisassa ovat suomalaiset kärkikuskit. Ketkä kaikki mukana ovat, selviää vasta myöhemmin.

SM-rallin viimeinen osakilpailu järjestetään syykuun viimeisenä viikonloppuna. Edellisen kerran Kokkolan Urheiluautoilijat ovat järjestämeet SM-rallin osakilpailun kaksi vuotta sitten.

– Joka vuosi ei voi järjestää tämän tason kilpailua, se on niin suuri järjestettävä, toteaa ratamestari Georg Holm.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan yksin Kokkolan Urheiliautoilijoiden ei tarvise SM-osakilpailua puurtaa kasaan. Vapaaehtoisia yhdentoista erikoiskokeen kisaan tarvitaan noin viisi sataa. Osa heistä tulee muista kerhoista esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalta, Raahesta ja Oulusta. Erikseen kokkolalaiset mainitsevat alan harrastajat Pedesörestä, Vetelistä ja Ylivieskasta.

Ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantai-iltana. Se on yleisölle avoin erikoiskoe ja ajetaan Kokkolan tapahtumapuistossa lyhyttä rataa mutkitellen. Myös kolmas EK ajetaan vielä samana iltana samassa paikassa.

Tapahtumapuiston rallikeskuksessa on hulinaa koko kisan ajan.

Lauantaina ralli siirtyy maakuntaan. Ensin käydään kieppi Kokkolan pohjoisosissa, mistä löytyy muun muassa legendaarinen Klapurin erikoiskoe. Se on erityisesti kuljettajien mieleen. Kilpailun johtaja Jyrki Lampela tietää, että pätkää toivotaan kokkolalaisten järjestämiin ralleihin mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennen maalia kilpailijat käyvät myös lenkin Kokkolasta etelään. Purmosta löytyy muun muassa Lillbyn erikoiskoe, joka on kisan pisin. 24 kilometrin pätkä ajetaan kahteen kertaan.

Erikoiskoekilometrejä kisassa on noin 115, koko reitin pituus on nelisensataa kilometriä.

Rallin maali on keskustassa, ja palkintojenjako järjestetään näyttävästi Purjeen luona.

Kuljettajien rrot rallin SM-sarjassa ovat tällä hetkellä varsin pienet. Ennen Kokkolaa on vain yksi osakilpailu, joten Lampelan mukaan näyttää todennäköiseltä, että ratkaisut jäävät viimeiseen osakilpailuun Kokkolassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä