Ulkomaat

Stoltenberg sanoo Naton vastaavan päättäväisesti, jos Itämeren vahingot todistetaan tahalliseksi hyökkäykseksi Naton kriittistä infrastruktuuria vastaan

Stoltenberg (oik.) puhui asiasta lyhyesti saapuessaan Naton puolustusministerien kokoukseen Brysselissä yhdessä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Kuva: Simon Wohlfahrt

Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan Nato vastaa yhtenäisesti ja päättäväisesti, jos merenalaisen infrastruktuurin vahingoittaminen Itämerellä todistetaan tahalliseksi hyökkäykseksi Naton kriittistä infrastruktuuria vastaan.

Stoltenberg puhui asiasta lyhyesti saapuessaan Naton puolustusministerien kokoukseen Brysselissä yhdessä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Stoltenberg sanoi, että tärkeintä on nyt selvittää mitä tapahtui ja kuinka se saattoi tapahtua.

Suomessa poliittinen johto ja viranomaiset kertoivat eilen huolestuttavia tietoja siitä, että kaasuputki ja tietoliikennekaapeli Suomen ja Viron välillä ovat vaurioituneet todennäköisesti ulkopuolisen toiminnan seurauksena.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä