Ulkomaat

Synkkä päivä maailmalla: Marokossa tuhoisa maanjäristys, Kreikan tulvien uhriluku tarkentui ja Brasiliassa kymmeniä on kateissa

Marokon tuhoisimmassa maanjäristyksessä on kuollut jo yli tuhat ihmistä. Kuassa Kuvassa Marrakechin kaupunkia, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta. Kuva: Fadel Senna

Marokon maanjäristyksen keskus sijaitsi lähellä turistien suosimaa Marrakechin kaupunkia. Ulkoministeriöllä ei ole tietoja mahdollisista suomalaisuhreista.

Marokon tuhoisassa maanjäristyksessä kuolleiden lukumäärä on noussut yli tuhanteen, kertoo maan sisäministeriö lausunnossaan.

Yhteensä 1 037 ihmisen on nyt laskettu kuolleen, ja uhriluvun pelätään yhä kasvavan. Yhteensä noin tuhannesta loukkaantuneesta yli 700 on kriittisessä tilassa, ministeriö kertoo.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen (USGS) mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,8. Sen keskus sijaitsi runsaat 70 kilometriä lounaaseen turistien suosimasta Marrakechin kaupungista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkoministeriön mukaan yli 50 suomalaista oli lauantaina puoli kymmeneen mennessä tehnyt matkustusilmoituksen Marokkoon. Toistaiseksi kaikki ulkoministeriön Marokosta tavoittamat suomalaiset ovat olleet kunnossa, kertoi ministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Suomen Marokon-suurlähetystön mukaan maassa on noin 200 suomalaista.

Ainakin kymmenen ihmistä kuoli Kreikan tulvissa

Kreikan tuhoisissa tulvissa on saanut surmansa ainakin kymmenen ihmistä, kertoivat viranomaiset lauantaina.

Tulvat saartoivat useita kyliä, joihin pelastustyöntekijät yrittivät päästä maan asevoimien avustuksella. Saarroksiin jääneitä ihmisiä pyrittiin tavoittamaan helikoptereiden ja pelastusveneiden avulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantaihin mennessä viranomaiset kertoivat onnistuneensa pelastamaan lähemmäs 3 000 ihmistä.

Kreikan keskiosassa sijaitsevalla Thessalian alueella tulvat muuttivat teitä joiksi ja jättäneet taloja veden varaan. Rankkasateet piiskasivat Thessaliaa maanantai-illasta aina torstaille saakka, ja kaikki kymmenen kuolonuhria ovatkin löytyneet Thessalian alueelta.

Voimakkaat myrskyt ovat koetelleet Kreikan lisäksi Bulgariaa ja Turkkia, äärimmäisen kuumuuden ja tuhoisien metsäpalojen jälkeen. Turkin tulvissa on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä ja Bulgariassa neljä ihmistä.

Brasiliassa lähes 50 ihmistä kateissa syklonin jäljiltä

Brasiliassa lähes 50 ihmistä oli lauantaina yhä kateissa maan eteläosassa riehuneen syklonin jäljiltä, kertoivat paikalliset pelastusviranomaiset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sykloni aiheutti rankkasateita ja tulvia iskettyään aiemmin tällä viikolla maan eteläisimmän osavaltion Rio Grande do Sulin alueelle, jonne on julistettu hätätila.

Viranomaiset vahvistivat ainakin yli 40 ihmisen kuolleen. Lisäksi ainakin yli 200 ihmistä loukkaantui ja noin 11 000 joutui jättämään kotinsa.

Pelastustöitä vaikeuttivat tukkeutuneet tiet sekä kahden sillan romahtaminen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä