Kokkola-lehti

Taksvärkkilahjoitus eläinsuojelutyöhön - Torkinmäen oppilaat lahjoittivat rahaa eläimille

Torkinmäen oppilaat tekivät lahjoituksen Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistykselle. (Onni Laukkonen, Aapo Martikainen, Laura Patkai, Neela Keränen, Wilhelmiina Kangas, Jenniina Borisov, Rita Ylinen ) Kuva: Minna Mustonen

Iloisia ilmeitä ja liikutuksenkin tunteita, niistä oli rakennettu tapaaminen, missä Torkinmäen oppilaskunnan jäsenistö luovutti kerättyjä taksvärkkirahoja Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistykselle.

– Yläkoululaisten oppilaskunta päättää vuosittain minne taksvärkkirahoja lahjoitetaan, nyt päätös syntyi ihan yksimielisesti: lahjoitus haluttiin osoittaa Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistykselle, summaa opettaja Jenniina Borisov.

Oppilaskunnan jäsenistä oppilaat Laura Patkai, Aapo Martikainen, Neela Keränen, Wilhelmiina Kangas ja Onni Laukkonen pääsivät kuulemaan mitä mitä pitkän linjan eläinsuojeluyhdistyksen jäsen Rita Ylinen kertoi alueellisesta eläinsuojelutyöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistys on yhdistyksenä vanha, toiminnaltaan vireä, jäsenistöä sillä on hiukan toista sataa. Eläinsuojelutyöstä iso osa on luonnonvaraisten eläinten auttamisessa, tietenkään kodittomia ja apua tarvitsevia kissoja unohtamatta.

– Jonkin verran autamme myös kodinvaihtajia: pupuja, kilpikonnia tai vaikkapa koiria löytämään uuden kodin. Ylivoimaisesti eniten meitä työllistävät kodittomat kissat ja kissojen sijaiskodeista meillä on ihan krooninen pula, hän vinkkasi.

Rita Ylinen kertoi myös siitä, että eläinsuojelutyötä kukin jäsen tekee oman päivätyönsä ohessa. Välillä tulee uskomattoman pitkiä, mutta palkitsevia päiviä.

– Me mietimme, että eläimille voi olla hiukan hankalampaa saada rahaa kuin ihmisille. Siksi ajattelimme, että me lahjoitamme, kertoi Laura Patkai.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aapo Martikainen lisäsi, että eläimet ovat tärkeitä.

Keväällä orvoksi jäänyt oravanpoikanen on ihmisten hoteissa vielä jonkin aikaa ja sitten se palautetaan luontoon. Kuva: kalle Soukka

Torkinmäen oppilaskunnan jäsenet paljastuvat melkoisen eläinrakkaiksi ihmisiksi. Laura Patkain kotosalla on pieni musta maaginen kissa Kuro-nimeltään, Wilhelmiina Kankaalla on ihana suomenlapinkoira Bella, Neela Keränen tekee työtä Kotipesässä ja on tutustunut muun muassa kodittomien eläinten hoitoon, Aapo Martikainen mieluusti haluaisi lemmikin, mutta ainakaan toistaiseksi ei kotiväki ole ollut samoilla linjoilla.

– Toisaalta me matkustelemme aika paljon, silloin voisi olla hankalaa saada eläimille hoitajaa, hän pohdiskelee.

Onni Laukkosen kotona on nuori kultainennoutaja Riki ja kissakaverina seitsenvuotias maatiaiskissa Sisu. Opettaja Jenniina Borisov menetti muutama vuosi sitten sydämensä siileille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rita Ylinen kertoi talvesta, jolloin hoidossa ja horrostamassa oli yksitoista siiliä.

– Aina tavoitteenamme on hoitaa luonnonvaraiset eläimet siihen kuntoon, että ne voidaan palauttaa takaisin luontoon, kertoi Ylinen.

Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistyksen aktiivijäsen on sydänjuuriaan myöten kiitollinen nuorten lahjoituksesta. Viisisataa euroa on hyvänkokoinen summa ja tarve on suuri.

– Kaikki lahjoitetut rahat käytetään eläinsuojelutyöhön, yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon. Lahjoitusvaroilla maksamme eläinlääkärimaksuja tai vaikkapa junalippuun, jolloin ollaan viemässä kuuttia Helsinkiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Voitte olla ihan varmoja, että lahjoittamanne raha menee suoraan eläimille, kertoo Ylinen.