Mielipiteet

Tuija Leivo-Rintakorven mielipidekirjoitus: Isossa kuvassa ruuantuotanto ajaa ohi 2035 ilmastotavoitteet

Hajautettu, kestävä ja kannattava ruuantuotanto on isossa kuvassa suomalaisten etu. Hajautettu yhteiskuntarakenne tukee maamme taloutta ja turvaa kaikissa olosuhteissa.

Kriisitilanteissa on taattava toimiva ruokatuotanto ja energiaomavaraisuus. Turvetuotannon alasajo oli täydellistä hölmöilyä, jatkossa tällaista ei saa tapahtua.

Seuraavia vihreän siirtymän vaaranpaikkoja on näköpiirissä myös useilla muilla perinteisillä aloilla, kuten turkistarhauksessa, nykymuotoisessa eläintaloudessa ja metsätaloudessa. Moni maaseudun asukas kokee ilmastotoimien vaikutukset elinkeinoonsa ja elämäntapaansa kohtuuttomina. Mielestäni tässä on edunvalvonnan paikka niin kotimaan kuin EU:n päätöspöydissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siirtymien pitää olla johdonmukaisia ja ennen kaikkea oikeudenmukaisia. Päästövähennykset tulee hakea muualta kuin maa- ja metsätaloudesta. Maailmalla on nälänhätä. Päästölaskelmat eivät ole luonnontiedettä vaan politiikkaa, johon Keskustan on reagoitava ja tehtävä uudet strategiset linjaukset.

Metsät ovat meidän – emme hyväksy EU:n vihreän ideologian sanelua, jolla pyritään välillisesti vaikuttamaan Suomen metsäpolitiikkaan. Suomessa on korkeatasoista metsäosaamista. Lunastuslaki pitää uudistaa ensitöiksi seuraavalla vaalikaudella. Metsärauhaan ja oikeudenmukaisuuteen kuuluu myös se, että metsänomistaja saa aidosti päättää talouskäyttöön osoitettujen metsiensä hoidosta ja käytöstä.

Tieverkosto tulee pitää kunnossa. Tietoliikenneyhteyksiä parantaa. Maaseudulla pitää voida elää, asua ja yrittää tulevaisuudessakin.

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (kesk.), erityisasiantuntija, FM, insinööri ja yrittäjä Vetelistä.

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä