Ruoka

Umami tuo ruokaan syvämakua – Näillä tekniikoilla lisäät ruokien aromia entisestään

Umami nostaa veden kielelle, sillä se tuo ruokiin syvää makua, josta useimmat ihmiset pitävät. Makua on usein kuvailtu lihaisaksi, mutta sitä esiintyy runsaasti myös pitkään kypsytetyissä juustoissa sekä kasviksissa kuten esimerkiksi tomaatissa. 

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viides perusmaku eli umami löydettiin runsaat sata vuotta sitten. Moni kuitenkin sekoittaa umamin suolaiseen, sillä esimerkiksi soijassa on sekä umamia että suolaa. 

Kasviksista kotimaiset sienet sisältävät kenties eniten umamia. Esimerkiksi kuivatetut suppilovahverot luovuttavat sieniliemeen runsaas

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä