Kotimaa

Uutissuomalainen: SAK:n hallitus keskustelee huomenna mahdollisista uusista työtaisteluista

SAK:n hallitus kokoontuu tiistaina ylimääräiseen kokoukseen. Kuvassa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kuva: Emmi Korhonen

Mahdollisista uusista lakoista on Uutissuomalaisen mukaan tarkoitus tiedottaa kuluvan viikon puolivälissä.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n hallitus kokoontuu tiistaina aamulla ylimääräiseen kokoukseen, jossa keskustellaan mahdollisista uusista työtaisteluista, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen mukaan mahdollisista uusista lakoista on tarkoitus tiedottaa kuluvan viikon puolivälissä.

Hallituksessa ovat edustettuina SAK:n ammattiliitot. Hallitus voi tehdä periaatepäätöksen työtaisteluiden jatkosta, minkä jälkeen ammattiliitot päättävät vielä omista toimistaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ammattiliitot aloittivat viikko sitten maanantaina kaksi viikkoa kestävät poliittiset lakot, joilla vastustetaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen työmarkkinauudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia.

Käynnissä olevien lakkojen vaikutukset näkyvät ennen kaikkea Suomen viennissä ja teollisuudessa. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n lakot ovat pysäyttäneet Suomen viennin kahdeksi viikoksi.

Teollisuusliiton ja Sähköliiton lakkojen piirissä ovat esimerkiksi Outokummun ja SSAB:n terästehtaat Torniossa ja Raahessa.

Yli 300 miljoonan euron vahingot

Elinkeinoelämän keskusliitto on arvioinut, että työtaistelut aiheuttavat 320 miljoonan euron vahingot Suomen bruttokansantuotteelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orpo antoi ennen lakkojen alkua työministeri Arto Satosen (kok.) valtiosihteerille Mika Nykäselle tehtäväksi olla yhteydessä työmarkkinatahoihin ja selvittää, voisivatko he palata neuvottelupöytään.

Nykänen viestitti sunnuntaina STT:lle, että keskustelut etenevät hyvässä hengessä, mutta hän ei suostunut kommentoimaan millään lailla keskustelujen sisältöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä