Mielipiteet

Ville Suomalan mielipidekirjoitus: Sievi rikkoi Korpelan Voiman kuntien välisen luottamuksen

Korpelan Voiman kuntayhtymän valtuustossa nähtiin arvoton ja kunniaton näytelmä, jonka pääosaa näyttelivät sieviläiset. Sivuosan esittäjät jääköön toistaiseksi mainitsematta.

Kuntavaalien 2021 jälkeen Korpelan omistajakunnat sopivat Korpelan hallintoelinten paikkajoista. Toholammille, Korpelan Voiman toiseksi suurimmalle omistajalle, sovittiin tulevaksi kuntayhtymän hallituksen varapuheenjohtajan paikka. Näin myös Korpelan 2021 valtuustossa tapahtui. Kyseisessä valtuustossa tapahtuneen muotovirheen vuoksi valinnat piti nyt tehdä uusiksi.

Sievi pyrki kaappaamaan Kannukselle sovitun hallituksen puheenjohtajan paikan itselleen. Valtuustossa tätä esitti sieviläinen Ahti Hannula esittäen puheenjohtajaksi sieviläistä Rami Rauhalaa. Koska valtuusto päätyi suhteellisen vaalitavan käyttöön, esitti sieviläiset edelleen listalleen Rauhalan jälkeen toiseksi nimeksi kalajokista Eija Pahkalaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pahkala kuitenkin oma-aloitteisesti ja kunniakkaasti kieltäytyi ehdokkuudesta haluten kunnioittaa omistajakuntien välisten neuvottelujen tulosta.

Rauhalalle tarjottiin kahteen otteeseen mahdollisuutta toimia samoin ja ratkaista kiusallinen tilanne kieltäytymällä ehdokkuudesta. Rauhala ei kuitenkaan näin halunnut toimia.

Vaalituloksen selvittyä Sievi ei onnistunut vallankaappausyrityksessään, vaan puheenjohtajuus säilyi Kannuksella. Suhteellisen vaalitavan raa’an matematiikan vuoksi Sievi kuitenkin vei varapuheenjohtajuuden Toholammilta. Oliko se sieviläisten tarkoitus, se ei ole selvinnyt.

Korpelan Voima on seitsemän kunnan omistama yhtiö ja sen hallituksessa on edustajuus joka kunnasta. Seitsemän eri kunnasta tulevan, ja eri taustaisen, henkilön näkemysten sovittaminen yhteen ei aina ole helppoa. Hyvä hallinto perustuu kuitenkin toisten, ja ennen kaikkea yhdessä sovittujen asioiden kunnioittamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näin on Korpelassa toimittu. Kunnat ovat ensin keskenään sopineet millaisen paikan kukin kunta saa. Sen jälkeen kunnat ovat itsenäisesti päättäneet sopivan henkilön kyseiselle paikalle. Kunnat ovat kunnioittaneet toistensa valintoja.

Tämä periaate on myös kirjattuna kaikkien omistajakuntien hyväksymään Korpelan perussopimukseen.

Sievin irvokas toiminta jättää syvät arvet kuntien väliseen yhteistyöhön.

Kirjoittaja on Toholammin kunnanhallituksen puheenjohtaja (kesk.) sekä Korpelan Voiman yhtymähallituksen jäsen ja aiempi varapuheenjohtaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä