Ulkomaat

Walesin prinsessa Catherine sairastaa syöpää

Prinsessa oli vuoden alussa suuressa leikkauksessa, ja syöpä havaittiin sen jälkeisissä tutkimuksissa.

Walesin prinsessa Catherine heiluttaa kättään Copper Box Arenalla Lontoossa lokakuussa 2022. Kuva: Daniel Leal

Walesin prinsessa Catherine sairastaa syöpää. Hän kertoi diagnoosista perjantaina videolausunnossa, joka on julkaistu Kensingtonin palatsin virallisilla sosiaalisen median tileillä.

Catherine oli aiemmin tänä vuonna suuressa vatsan alueen leikkauksessa. Syöpä havaittiin leikkauksen jälkeisissä tutkimuksissa. Hän sanoo diagnoosin olleen "valtava shokki".

Tarkempia yksityiskohtia syövästä ei ole kerrottu, mutta palatsi kertoo olevansa luottavainen prinsessan täydestä toipumisesta. 42-vuotias prinsessa kertoo olevansa hoidon alkuvaiheessa. Hän lisäsi voivansa hyvin ja vahvistuvansa koko ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Catherine kertoo lausunnossaan, että sairauden selittäminen hänen ja Walesin prinssi Williamin kolmelle lapselle Georgelle, Charlottelle ja Louisille on vienyt oman aikansa.

– Perhe tarvitsee nyt hieman aikaa, tilaa ja yksityisyyttä, Catherine esitti toiveen.

Palatsi kertoi, että prinssi Williamin äkillinen poissaolo helmikuun muistotilaisuudesta johtui siitä, että Catherinen diagnoosi oli selvinnyt hieman aiemmin.

Catherine joutui muutama viikko sitten keskelle mediamyrskyä, kun paljastui, että hänestä julkaistua kuvaa oli käsitelty ennen sen julkaisua. Useat mediayhtiöt ilmoittivat vetävänsä kuvan pois palveluistaan. Prinsessa pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuninkaallinen perhe on kohdannut viime aikoina ikäviä uutisia, kun kuningas Charlesilla todettiin myös syöpä.

Kensingtonin palatsi kertoo nyt, että prinsessan lausunnon on kuvannut BBC Studios tämän viikon keskiviikkona.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä