Paikallisuutiset

Yle: Kolmelle liettualaismiehelle tuomio kannabiksen kasvattamisesta Pyhäjärvellä

Liettualaisten kasvattamasta kannabismäärästä olisi saanut yli 40 000 huumeen käyttöannosta, kertoo Yle. Kuva: Jukka Lehojärvi

Pohjois-Savon käräjäoikeus on antanut tuomiot kolmelle liettualaiselle miehelle, jotka ovat viljelleet kannabista Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä ja Pohjois-Savossa Sonkajärvellä huumeeksi tai huumeen raaka-aineeksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Ylen mukaan poliisi ja tulli olivat tarkkailleet miehiä ja he olivat olleet televalvonnassa, ennen kuin kannabiskasvit löytyivät kotietsinnöissä.

Yksi kolmikosta oli vuokrannut Pyhäjärveltä kiinteistön kannabiksen viljelyä varten. Poliisi teki rakennukseen kotietsinnän helmikuussa. Kiinteistöön oli rakennettu salainen huone, josta poliisi löysi melkein kolme kiloa kannabiksesta tehtyä marihuanaa. Marihuana oli valmistettu viime vuoden lopulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sonkajärveltä rikolliset olivat puolestaan vuokranneet maatilan, josta poliisi löysi kannabiskasvien taimia. Sonkajärvellä kasvamassa olleesta kannabiksesta olisi tullut marihuanaa viisi kiloa.

Kahdelle miehistä tuomioksi tuli törkeä huumausainerikos. Kolmas mies tuomittiin avunannosta törkeään huumausainerikokseen.Tuomiot ovat pituudeltaan hieman yli vuodesta puoleentoista vuoteen ehdollista vankeutta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä