Kotimaa

Ylen gallup: SDP nousi suosituimmaksi puolueeksi, kokoomus toisena

Perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja sdp seisoivat sulassa sovussa Helsingin Hakaniemen maalaismarkkinoilla. Kuva: Toni Viljanmaa

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoi Ylelle, että SDP:n suosioon vaikuttivat erityisesti naisten ja nuorten aikuisten lisääntynyt tuki.

Pääoppositiopuolue SDP on ohittanut pääministeripuolue kokoomuksen suosituimpana puolueena Ylen perjantaina julkaistussa kannatuskyselyssä. SDP:n kannatus oli 21,7 prosenttia ja kokoomuksen puolestaan 20,6.

SDP:n kannatus nousi edellisestä mittauksesta 1,9 prosenttiyksiköllä, ja kokoomuksen kannatus laski yhdellä prosenttiyksiköllä.

SDP:n suosioon vaikuttivat erityisesti naisten ja nuorten aikuisten lisääntynyt tuki, kertoi Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja Ylelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näkyy selvästi, että SDP saa pidettyä omat kannattajansa todella hyvin tällä hetkellä. Jonkin verran tulee kannatusta pääkilpailijoilta eli perussuomalaisilta ja kokoomukselta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kiitti luottamuksesta viestipalvelu X:ssä.

– Suomalaiset haluavat oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää politiikkaa. SDP:n mielestä empatia kuuluu politiikkaan, Tuppurainen kirjoitti.

Kolmanneksi suosituin puolue oli perussuomalaiset 17,4 prosentin kannatuksella. Neljänneksi suosituin oli keskusta, jonka kannatus oli 12 prosenttia. Molempien puolueiden kannatus laski hieman edellisestä mittauksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vasemmistoliiton kannatus oli 9,5 prosenttia ja vihreiden 8,3 prosenttia.

Kristillisdemokraattien kannatus oli 3,6 prosenttia, RKP:n 3,4 prosenttia ja Liike Nytin 1,7 prosenttia.

Vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien kannatus kasvoi hieman, vihreiden, RKP:n ja Liike Nytin puolestaan laski.

Taloustutkimuksen tutkimuksessa haastateltiin 2 613:a ihmistä. Haastattelut tehtiin tietokoneavusteisen puhelinhaastattelun ja internet-paneelin yhdistelmänä 11.3.–2.4.2024. Virhemarginaali on suurimmillaan 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä