Yrittäjä, keskity ydinosaamiseesi – Kokkolan Energian väki huolehtii henkilökohtaisella palvelulla sopivan sähkösopimuksen

Yrityselämässä kunkin kannattaa keskittyä juuri ydinosaamiseen. Kokkolan Energia on valmis auttamaan yrityksiä siinä, että yrityksille mahdollistetaan juuri kullekin sopiva sähkösopimusratkaisu.

Mikael Wentjärvi on erittäin tyytyväinen Kokkolan Energialta saamaansa asiakaspalveluun sähköasioissa.

Kokkolan Energialta saat henkilökohtaista palvelua monipuolisesti eri alojen yritystoiminnan ratkaisuihin koko Suomen alueelle.

Nyt kannattaa muistaa, että keväällä ja alkukesällä sähkön markkinahinnat ovat alhaisimmillaan, joten nyt on hyvä aika tehdä myös kiinteähintainen sähkösopimus. Sopimuksen alkamisaikahan on neuvoteltavissa vaikkapa vuodenvaihteeseen.

Kokkolan Energialla on lukuisia tyytyväisiä yritysasiakkaita, jotka ovat olleet vuosia sähköyhtiön asiakkaina ja ovat valmiina suosittelemaan asiakassuhdetta muillekin.

Esimerkiksi Wentjärven maatilalla kehutaan pitkäaikaista ja luottamuksellista suhdetta energiayhtiöön. Wentjärvet ovat olleet aina Kokkolan Energian asiakkaita, eikä muita vaihtoehtoja ole edes mietitty.

– Homma pelaa ja ollaan oltu tyytyväisiä. On tärkeää, että energiayhtiö on lähellä. Jos jotain tarvitsee, soitto vaan pojille, niin heti tulee apu paikalle, Mikael Wentjärvi kehuu.

Myös sähkösopimusten kanssa yrittäjä on saanut joustavasti apua sähkön hintojen muutoksissa. Erityisesti Wentjärvi kehuu sähköyhtiön kautta hankittuja aurinkopaneeleja nelisen vuotta sitten.

– Paneelit ovat tuottaneet keskimäärin 16800 kWh vuodessa. Järjestelmä näyttää, että sähköautolla paneelien tuotolla olisi päässyt peräti 145000 kilometriä. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä siihen, että päätimme silloin hankkia aurinkopaneelit. Enemmänkin saisi olla, Mikael Wentjärvi naurahtaa.

Aurinkopaneelit ovat tuottaneet maatilalla keskimäärin 16800 kWh vuodessa. Investointiin ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.

Wentjärven maatilalla robotti hoitaa siivouksen sekä lypsää ja ruokkii lehmät. Lehmät kulkevat navetassa vapaasti ja menevät lypsylle aina tarpeen tullen. Maanviljelijän työtehtävät ovat muuttuneet uuden, modernin navetan myötä.

Lypsyrobottien lisäksi navetassa on paljon muitakin sähkölaitteita: muun muassa maitotankki, robottiruokintakärry ja Puuha-Peteksi nimetty siivousrobotti.

– Ruokintakärry kulkee ruokkimassa lehmät 20 kertaa päivässä ja Puuha-Pete siivoaa navetan puolen tunnin välein.

Ilman sähköä navetassa olisi hetkessä katastrofin ainekset. Jos sähköt menevät poikki, kattaa oma varageneraattori navetan ja talon.

– Generaattori käynnistyy automaattisesti, jos sähköt ovat olleet 14 sekuntia pois. Ei täällä hommat toimisi ilman sähköä, maitokin menisi tankissa nopeasti pilalle, Mikael Wentjärvi toteaa.

Sähkön hinnanvaihtelu vaikuttaa maatilan toimintaan, koska sähköä kuluu paljon, eikä kulutusta voi juurikaan säädellä.

- Pienillä toimenpiteillä sähkönkulutusta on pyritty optimoimaan ja aurinkopaneelien kautta sähkölaskua on saatu pienennettyä parisen tuhatta euroa vuodessa, Mikael Wentjärvi kehuu.

Tutustu tarkemmin Kokkolan Energian yritysratkaisuihin >>