lauantai 4.4.2020 | 16:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan uutissovellus on nyt käytössä – katso latausohjeet

Pe 7.9.2018 klo 16:15 | päivitetty pe 16:30

Jouni Nikula

Keskipohjanmaan mobiilisovellus otettiin käyttöön tänään perjantaina.

Asiakkailla on mahdollisuus lukea Keskipohjanmaan sisältöjä entistä näppärämmin älypuhelimen kautta. Uutissovelluksesta pääsee lukemaan myös lehden digitaalista näköislehteä, mikäli asiakas on digitilaaja tai paperisen lehden tilaaja, jolle kuuluvat kaikki palvelut.

Sanomalehtien liiton mukaan lähes kaikki suomalaiset lukevat edelleen sanomalehtiä. Digitaalisesti julkaistujen juttujen lukijoita on koko ajan enemmän varsinkin nuoremmissa ikäryhmissä.

– Keskipohjanmaan asiakkaista valtaosa on perinteisen sanomalehden tilaajia. Heistä yli 40 prosenttia on rekisteröitynyt digipalveluihin, kertoo kehittämispäällikkö Tiina Ojutkangas Keski-Pohjanmaan Kirjapainosta.

Tässä mobiilisovelluksen latausohjeet:

Mene Android- tai iOS-laitteesi sovelluskauppaan ja hae sovellus nimellä Keskipohjanmaa.

Asenna sovellus >AVAA.

Valitse:

OLEN TILAAJA >>Tilaajana saat kaiken sisällön käyttöösi.

HALUAN TUTUSTUA >>Kirjautumalla saat osan sisällöistä käyttöösi.

KOKEILEN PALVELUA KIRJAUTUMATTA >>Pääset suoraan eteenpäin, mutta et saa kaikkia ominaisuuksia käyttöösi.

Mikäli valitset: Olen tilaaja tai haluan tutustua:

Syötä puhelinnumerosi kirjautumista tai rekisteröitymistä varten.

Syötä tekstiviestinä saamasi nelinumeroinen PIN-koodi. Syötä vielä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta tietosi voidaan yhdistää asiakastietoihisi.

Hyväksy käyttöehdot

Digital News Reportin mukaan suomalaisista 18 prosenttia on maksanut viimeisen vuoden aikana verkkouutisista. Maksajia on vielä vähän, mutta maksuhalukkuus on kasvussa.

Keskipohjanmaan tavoitteena on saada lisää digitilaajia. Yhtä aikaa toivotaan, että mahdollisimman moni tilaaja käyttäisi lisäksi Keskipohjanmaan digitaalisesti julkaistuja sisältöjäkin.

Juttujen lukeminen tietokoneelta tai puhelimesta antaa lukijoille mahdollisuuden lukea uutisia paikasta ja ajasta riippumatta.

– Sehän tässä on ideana, että voisimme aidosti palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Verkkopalvelussa ja uudessa sovelluksessa kerrotaan asiat nopeasti. Kun Keski-Pohjanmaan alueella tapahtuu jotakin, on tärkeätä, että voimme taata ensimmäisen ja samalla luotettavan uutisen.

Ojutkankaan mukaan sovelluksessa ja keskipohjanmaa.fi:ssä on tarjolla joissakin tilanteissa enemmän kuvia, videoita ja jossain vaiheessa myös podcasteja.

Monia maksullisia juttuja voi lukea ensin digitaalisesti.

– Osa sovelluksen sisällöistä on maksuttomia. Niitä voivat lukea kaikki, jotka ovat ladanneet sovellukseen puhelimeensa. Rekisteröitymällä sovellukseen tai verkkopalveluun (keskipohjanmaa.fi) asiakas voi lukea kolme tilaajajuttua maksutta viikossa.

Lehden tehtävänä on kertoa asioista ja ilmiöistä nopeasti.

– Tärkeätä on myös perustella, selittää ja koota sellaista tietoa, jota ei saa mistään millään pikahaulla. Syvällistä journalismia tarvitaan tässäkin ajassa ja kenties erityisesti maailmassa, jossa liikkuu paljon epätarkkoja ja vääriäkin tietoja, Ojutkangas kertoo.

Syksyllä myöhemmin Keskipohjanmaa ottaa käyttöön ainoastaan tilaajille tarkoitetun maksullisen juttutyypin.

Keskipohjanmaan verkon kävijämäärä on kasvanut harppauksin tämän vuoden aikana, kun paikallisen sisällön määrää ja reagointia kaikkina viikonpäivinä on lisätty.

– Siitäkin voi päätellä, että paikalliset sisällöt puhuttelevat. Teknisen kehityksen ansiosta voimme tarjota lukijoille sisältöjä niiltä julkaisualustoilta, joista asiakkaat haluavat sisältöjä nautiskella.

Kirjapaino-konsernin toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaan mukaa nyt julkaistun sovelluksen myötä astutaan uudelle tasolle sekä käytettävyyden että sisällön kehittämismahdollisuuksien osalta.

– Digipalvelun ytimenä ovat tietysti paikalliset uutiset monipuolisesti esitettynä, mutta saman käyttöliittymän kautta pääsee kätevästi myös alueemme tapahtumakalenteriin tai vaikka katsomaan, mitä lounasta on tänään lähistöllä tarjolla.

Pihlajamaan mukaan sovellus tulee kehittymään jatkuvasti ja uusia toiminnallisuuksia tulee tarjolle säännöllisin välein.

– Sovellus on kokonaisuudessaan keskipohjalaista tuotantoa eli sen teknisestä kehittämisestä vastaa yhtiömme digitaalisen liiketoiminnan yksikkö Kosila. Toivottavasti mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa ja lähtee tutustumaan mitä olemme saaneet aikaan ja antamaan meille vinkkejä, kuinka teemme palvelusta tulevaisuudessa vieläkin paremman.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »