lauantai 4.4.2020 | 17:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan sisällöt uudistuivat

Lehden ulkoasuun lisää väriä ja sisältöön keskustelua herättäviä aiheita.

Hanna Rautio
Ke 2.1.2019 klo 07:00

Keskipohjanmaa-lehden sisällöt ovat uudistuneet vuoden 2019 alusta lähtien. Printtilehdessä ulkoasu on muuttunut, ja jokaisella viikonpäivällä on etusivulta lähtien oma päivän värinsä.

Lehden pääuutisaukeamalla julkaistaan päivän puheenaihe, joka käsittelee ajankohtaisia ja paikallisia asioita. Tarkoitus on tarttua lukijoita puhuttaviin aiheisiin ja luoda keskustelua.

Tästä lähtien lehden pääkirjoitus löytyy puheenaiheaukeaman oikeasta laidasta. Pääkirjoituksen alla on ”mediakritiikkiä”-osasto, jossa lukijat voivat antaa palautetta lehdelle. Lisäksi tällä palstalla toimitus perustelee journalistisia ratkaisujaan ja avaa tekemistään.

Puheenaiheaukeamalla ihmisten kommentit pääsevät esiin sosiaalisen median kommenttinostoina tai gallupvastauksissa.

Lehden B-osa alkaa arkena taustajutulla, jossa pureudutaan uutisten taustoihin, kerrataan faktoja ja tapahtumien kulkua tai käsitellään perusuutista laajemmin erilaisia aiheita. Lauantaina tällä paikalla on pitkä viikonvaihdejuttu ja sunnuntaina kulttuuria. Sivun oikeasta laidasta löytyy Keskipohjanmaan toimittajien kolumni.

Muina päivinä kulttuuriuutiset sijoittuvat lehden alkuosaan muiden paikallisten uutisten joukkoon. Kulttuuriaiheita käsitellään myös puheenaiheaukeamalla, kuten talousuutisiakin.

Digissä eli keskipohjanmaa.fi-verkkosivuilla ja Keskipohjanmaan uutissovelluksessa puheenaihe- ja taustajutut ovat premium-sisältöä eli ne ovat vain lehden tilaajien luettavissa. Nämä digin loistojutut erottaa verkossa ja sovelluksessa sinisestä taustastaan.

Päivän kolmas loistojuttu on toimituksen päivän valinta kiinnostavasta aiheesta.

Verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa julkaistaan tuoreita juttuja aina, kun seudulla tapahtuu. Kerromme uutisista myös sähköpostitse uutiskirjeillä ja sovelluksen uutisilmoituksilla.

Lehden päivyri-sivulla on 50 vuotta ja 20 vuotta sitten -palstat, joissa on katsaus lehden uutisiin vuosikymmenten taakse. 20 vuotta sitten -palstalla julkaistaan myös lehden etusivu samalta päivämäärältä kahden vuosikymmenen takaa.

Seuraavalta aukeamalta löytyy juttu päivän henkilöstä, joka valikoituu haastateltavaksi päivittäin vaihtuvan teeman mukaan. Henkilöitä esitellään muun muassa työn ja harrastuksen kautta sekä sunnuntaisin tutustutaan eri kansallisuuksiin, joita Keski-Pohjanmaalta löytyy yli sata.

Tiistaisin haastattelussa on paikallinen kotikokki, ja jutun yhteydessä julkaistaan lukijoiden reseptejä, joita voi lähettää toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kpk.fi.

Samalta aukeamalta päivän henkilö -jutun kanssa löytyvät lukijoiden mielipiteet ja kuvat sekä vieraskolumnit.

Uutta sisältöä ovat myös lauantaina julkaistava TV-viikko, jonka toimittaa Keskipohjanmaan elokuvakriitikko Hannu Björkbacka. Björkbacka tekee poimintoja tulevan viikon kiinnostavimmista elokuvista ja tv-sarjoista.

Lauantain viikonvaihdesivulle toimitus koostaa muun muassa Jonnet ei muista -palstan ja Lapset kysyvät – asiantuntijat vastaavat -palstan juttuja.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »