lauantai 4.4.2020 | 17:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Keparin kulmalla – Henri Myntti asiantuntijana Keskipohjanmaan podcastissa, jossa käydään läpi KPV:n pelejä Veikkausliigassa

Juha Savela
Ma 6.5.2019 klo 15:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskipohjanmaan verkkosivuilla on kuunneltavissa "Keparin kulmalla" -podcast, jossa yllekirjoittanut yhdessä asiantuntijakommentaattori Henri Myntin kanssa käy läpi KPV:n kautta jalkapallon Veikkausliigassa.

Ensimmäinen jakso on juuri julkaistu ja lisää on tarkoitus kauden mittaan tulla noin kuukauden välein.

Kuuntele jakso tästä:

Kokkolalaiselle jalkapalloväelle tuttu Henri Myntti on tämän päivän KPV-ikoneja. Pitkällä pelaajaurallaan Myntti ehti pelata KPV:n ohella ammattilaisena ulkomailla Norjassa ja Saksassa. Kotimaan kentillä Myntti edusti myös Jaroa, FC Hämeenlinnaa ja Tampere Unitedia, jonka paidassa Myntti voitti liigan maalikuninkuuden kaudella 2008.

Kuluvan vuosikymmenen alussa Myntti palasi Kokkolaan ja Pallo-Veikkoihin. Paluu sai komean kruunun viime syksynä, kun KPV liki 30 vuoden tauon jälkeen palasi Veikkausliigaan.

– Muutama vuosi nousua ehdittiin metsästää, joten oli todella makea onnistua. Nousu tuntui vielä muutama vuosi sitten kaukaiselta haaveelta, joka viime syksynä viimein toteutui Matin (Laitinen) ja joukkueen panostuksen ja uhrausten tuloksena, Myntti muistelee viime syksyä.

Tunteetkin nousivat nousutunnelmissa pintaan.

– Nousu oli minulle henkilökohtaisesti tosi iso juttu, että näkee viimein KPV:n liigassa. Aika lailla oli takki tyhjä tuon jälkeen.

Missä vaiheessa teit päätöksen, että pelaaminen saa jäädä?

– Viimeiset kolme neljä vuotta olen mennyt kausi kerrallaan. Liiganousun jälkeen alkoivat realiteetit tulla vastaan. Myös työasiat vaikuttivat, joten oli parempi jättää pelaaminen nuoremmille.

Miltä on tuntunut seurata pelejä kentän laidalta? Onko ollut poltetta kentälle?

– Totuttelua on kieltämättä ollut. Ei ole ihan helppoakaan, mutta toisaalta kun pojat alkoivat juosta Kippari-hallissa peruskuntokauden lenkkiä, ei yhtään tehnyt mieli mukaan.

Myntin hahmo löytyi kauden alla myös Urheilulehden Veikkausliiga-liitteestä. Myntti oli vahvasti mukana FC Palloseuran sarjakuvassa, jossa vierailtiin KPV:n avauspelissä. Huomasitko?

– Huomasin. Kaverit siitä muistuttivat. Ei ollut mitään hajua, että tällainen olisi tulossa. Se oli ihan hauska juttu.

Kuten kerrottu Henri Myntti on siis kauden mittaan kommentoimassa KPV:n esityksiä Keskipohjanmaan podcastissa. Tervetuloa kuuntelemaan!

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »