lauantai 10.12.2022 | 03:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jalkapallofanit kävivät testaamassa Kokkolan uuden katsomon – Samalla paikalla ollut katettu katsomo paloi vuonna 1974

Joni Mäki-Petäjä
Ke 8.5.2019 klo 13:42

Kokkolan Keskuskentän uusi katettu katsomo on viimeistelyä vaille valmis. Uudessa reilu 800 henkeä vetävässä katsomossa tehtiin vielä sähkötöitä, mutta muuten katsomo on kokolailla valmis.

Tullessa Keskuskentälle uusi katsomo näyttää yllättävän massiiviselta ja komealta. Vaikka katsomo on tehty moduuleista ja on siten siirrettävissä, hyvin kiinteältä se vaikuttaa katsojan silmin.

Jalkapallon suurkuluttajanelikko Juha Rahkolin, Sofia Dalhem, Roy Frilund ja Ilkka Junttila katselevat ja tarkkailevat uutta katsomoa. Heidän vakiopaikkansa on tähän asti löytynyt puukatsomoista, jotka nyt on siirretty kentän päätyyn.

– Kyllä nyt on tilaa katsoa, kunhan vain saadaan katsomot täyteen. Nyt vain toivotaan, että katsojia tulee runsaasti kesän peleihin, nelikko tuumii ensialkuun.

Nelikolta tulee sekä kehuja että pientä kritiikkiäkin katsomoa kohtaan. Toki pääosin ollaan tyytyväisiä siihen, että katettua tilaa on tullut lisää jalkapallokentän laidalle.

– Katsomossa on istuimilla tarpeeksi jalkatilaa. Ei ole jalat toisen niskassa. Myöskään pylväitä ei ole näköesteenä. Hieman kylmänkalsealta tämä tuntuu ja näyttää, mutta siihen saattaa vaikuttaa lämpötilakin, nelikko naurahtaa viitaten muutaman asteen lämpöön.

Katsomon päädyt ovat avonaiset ja tuulen sattuessa sieltä puhaltaa vinkka tehokkaasti.

–Pukeutumiskysymyshän sekin on. Vaatetta niskaan, niin kyllä tarkenee. Se on tuttua Suomen kesässä.

Katsomo on lähellä kenttää, mikä tiivistää taatusti tunnelmaa Keskuskentällä.

– Tässä on hyvin kaikupohjaa. Huudot yleisöstä kuuluvat taatusti erinomaisesti, jalkapallofanit ennakoivat.

Nyt rakennettu katsomo ei ole suinkaan ensimmäinen katettu katsomo tällä paikalla. Nimittäin samoilla sijoilla oli vuonna 1938 rakennettu katettu katsomo. Se paloi kuitenkin vuonna 1974. Rahkolin ja Frilund ovat sen verran kokeneita jalkapallokonkareita, että muistavat senkin katsomon.

Lauantaina pelataan Kokkolassa pitkästä aikaa jälleen maan pääsarjatasoa jalkapallossa, kun KPV pelaa FC Lahtea vastaan. Varovaisimmat arvioivat reilua 1000 katsojaa mutta lähemmäksi 2000 katsojaa on toiveena.

”Nyt rakennettu katsomo ei ole suinkaan ensimmäinen katettu katsomo tällä paikalla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »