maanantai 16.12.2019 | 07:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Paavo Väyrynen Juha Sipilän tilalle Keskustan johtoon

Heimo Linna Keskipohjanmaa
La 11.5.2019 klo 20:00

Minä sotaveteraanina olen erittäin kiitollinen keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ilmoituksesta, kun hän 16.4. ilmoitti, että hän luopuu tämän vuoden syyskuun 7. päivänä pidettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa keskustapuolueen puheenjohtajan tehtävistä. Tällä ”tulos tai ulos” sanonnalla Juha Sipilä on tullut tunnetuksi ja nyt hän on todistanut rehellisyytensä, kun hän soveltaa sanaansa myöskin itseensä, kun pidetyt eduskuntavaalit eivät menneet hänen toivomallaan tavalla.

Minun kiitollisuuteni Juha Sipilän tekemää ratkaisua kohtaan perustuu raskaisiin sotakokemuksiini, sillä minä olen ehtinyt olla Suomen itsenäisyystaisteluissa kenr. Laguksen joukkojen etulinjan ryhmänjohtajana jatko- ja Lapin sodassa.

Kun minä sain kutsun asepalvelukseen 13. päivänä lokakuuta 1943 17-vuotiaana, kuulin silloisen kansanedustaja Urho Kekkosen Ruotsissa pitäneen sellaisen puheen, että venäläisten kanssa pitäisi tehdä rauha.

Maalaisliitto-Keskustapuolue on ollut Suomen kanssa itsenäisyystaistelija koko valtiollisen itsenäisyyden ajan.

Kun Suomi vietti valtiollisen itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlia 2017, sai se valtavasti arvostusta siitä, että maa on kyennyt säilyttämään valtiollisen itsenäisyytensä, vaikka se sijaitsee käytännöllisesti ottaen: jaetun maailman rajalla.

Kun Juha Sipilä nyt jättää keskustapuolueen puheenjohtajan tehtävät, niin minä sotaveteraanina, joka tiedän, mitä valtiollinen itsenäisyys on meille maksanut, vetoan nyt syksyn puoluekokouksen päättäjiin, että uuden puheenjohtajan valinnassa keskustapuolueen pitäisi pudottautua niihin perusarvoihin, joilla keskustapuolue voi eniten toimia itsenäisen Suomen ja maailmanrauhan hyväksi.

Ja koko Suomen tulevaisuuden kannalta nykyisessä tilanteessa ylivoimaisesti paras ratkaisu olisi se, että keskustapuolue nostaisi puheenjohtajakseen kunniapuheenjohtajansa Paavo Väyrysen. Ulkopolitiikka on sellainen asia, että se vaikuttaa aivan jokaisen ihmisen turvallisuuden tunteeseen ja olen varma, että jos Paavo Väyrynen valitaan keskustapuolueen puheenjohtajaksi, se välittömästi nostaa puolueen kannatusta, sillä kaikkien mielipidemittausten mukaan n. 60% suomalaisista on aina vastustanut sotilasliitto Natoon liittymistä.

Kun keskustapuolue nostaa kunniapuheenjohtajansa Paavo Väyrysen puheenjohtajakseen, samalla hetkellä Suomen harjoittaman ulkopolitiikan luonne alkaa muuttumaan ja keskustapuolue alkaa palaamaan juurilleen.

Suomen ulkopolitiikka johtaa presidentti ja kun nyt nostetaan Paavo Väyrynen keskustapuolueen puheenjohtajaksi se merkitsee samalla avausta seuraaviin presidentinvaaleihin.

Kun seuraavissa presidentinvaaleissa Sauli Niinistö luopuu tehtävästään ei sen jälkeen Suomesta löydy pätevämpää henkilöä presidentin paikalle, kuin Paavo Väyrynen on.

sotaveteraani.

Ent. kansanedustaja ja ministeri

Perho

Kun Paavo Väyrynen nostetaan keskustan puheenjohtajaksi, se merkitsee samalla avausta seuraaviin presidentinvaaleihin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »