sunnuntai 5.7.2020 | 16:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hietasen tahtiin Nikulassa – Suomenhevosten päälähdössä juhlittiin myös kotiradan Metkutusta, joka juoksi nyt viimeisen starttinsa Nikulassa

Simo Kattilakoski
Pe 29.11.2019 klo 22:30

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Hannu Hietanen oli Kaustisen perjantairavien menestyskuski. Laihialaistreenari ohjasti Nikulassa kolme voittoa. Arvokkain Hietasen voitoista oli suomenhevosten kovimman lähdön ykköseksi juosseen oikukkaan Helun Kuvan esitys. Lapualaisen Terhi Perälän tamma pysyi kiltisti ravilla ja kurotti voittoon. Helun Kuvan voittoa avitti rinnalla kirittäneen Ruhvanan Urhon maalilaukka.

Hannu Hietanen totesi Helun Kuvan olevan kestävän tamman, joka joskus intoilee liikaa ja laukkaa.

– Nyt tamma pysyi hyvin ravilla ja silloin se aina pärjää. Helun Kuvaa ei tarvitse paljon käskeä.

Hietanen sai Ville Pohjolan ajamalta Aparikselta keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla. Hietanen ei uskaltanut loppusuoralla yhtään hätistää ajokkiaan laukan pelossa.

– Ville (Pohjola) antoi suosiolla piikin ja olisin ajanut reippaammin alta pois, mutta en uskaltanut käskeä laukan pelossa. Helun Kuva parantanut koko ajan.

Ruhvanan Urhon laukattua maaliin Aparis sijoittui toiseksi. Hannu Hietasen muut illan voittoajokit olivat veteliläinen Kruunun Prinssi ja Ranch Rocky Road.

Suomenhevosten päälähdössä juhlittiin myös kotiradan Metkutusta, joka juoksi nyt viimeisen starttinsa Nikulassa. Metkutus kiri tapansa mukaan rehdisti ja tavoitti pääjoukon 80 metrin takamatkalta sijoittuen viidenneksi.

Paavolan mukaan Metkutus ei kilpaile enää loppuvuodesta, jos kelit pysyvät pakkasella.

– Jos säät lämpenevät, voimme vielä starttailla. Metkutus osaa olla joskus rasittavakin, mutta ennen kaikkea iloinen herrasmies. Töihin se on aina lähtenyt nurkumatta, Paavola totesi uransa 340:nnen starttinsa juosseesta oriista.

Metkutus siirtyy eläkepäiville talveksi Perhoon toisen omistajansa Teija Lampelan hoiviin, mutta palaa keväällä kotitalliin Kaustiselle.

Teija Lampela muistutti Metkutuksen olleen aina tervejalkaisen. Ainoa puute on ollut lähtönopeus.

– Puutteensa Metkutus on korvannut päällään. Saa nähdä, miten se sopeutuu Möttöseen, kun siellä ei ole muita hevosia, Lampela totesi.

Lämminveristen kovimman lähdön Nikulassa vei Antti Ala-Rantalan uusi Ruotsin tuonti Invincible H.C. Niko Jokelan ajamana. Nikulassa juhlivat myös Halsuan hevoset. Timo Salmela ajoi valmentamansa Let's Go Legacyn keulasta helppoon voittoon. Ville Hakalan valmentama Lake's Action otti Juha Länsimäen ajamana ykkösen neljännestä ulkoparista pitkällä 800 metrin kirillä.

Victor Björkroth pääsi voittajaesittelyyn Tapio-isänsä valmentamalla Honey Starilla. Se on voittanut urallaan kolmesti, joista kahdesti tänä vuonna Nikulassa. Ja kummallakin kerralla matkana on ollut 2600 metriä.

– Ruunalla ei ole räjähtävää nopeutta, mutta se jaksaa mennä yksitoikkoisesti vaikka kuinka pitkään. Olimme pitkään paketissa ja näytti, että saamme vain rahasijan, mutta lopussa oli tuuria, kun saimme tilaa kiriin, Victor Björkroth luonnehti.

Nikulassa kilpailtiin myös ravinaisten t4-ohjastajakilpailua. Kaksi voittoa Nikulassa ajanut Juha Länsimäki johtaa ohjastajakilpailua Nikulan jälkeen 23 pisteellä ennen Hannu Hietasta (21) ja Ville Pohjolaa (18). Kilpailun toinen osa ajetaan Seinäjoella.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »