Hyvinvointi

Vaikeakaan raudanpuute ei kaikilla näy heti hemoglobiinissa – Miksi ferritiiniarvojen mittaaminen jakaa läärärikunnan?

Marja Huhta jaksaa jo leikkiä lastensa Iiriksen ja Leon kanssa. Kuopuksensa odotusaikana vakavasta raudanpuutteesta kärsineelle Huhdalle on sanottu ferritiinimittausten olevan pelkkä muoti-ilmiö. Voihan asia olla niin, mutta ei se saisi estää asiasta keskustelemista. Ei toista tai toisen oireita saa lytätä. Ei kukaan niitä oireita varmasti tyhjästä keksi. Keskustelu ei tee pahaa kenellekään. Potilaalle olisi tärkeää tulla kuulluksi omine oireineen.
Marja Huhta jaksaa jo leikkiä lastensa Iiriksen ja Leon kanssa. Kuopuksensa odotusaikana vakavasta raudanpuutteesta kärsineelle Huhdalle on sanottu ferritiinimittausten olevan pelkkä muoti-ilmiö. Voihan asia olla niin, mutta ei se saisi estää asiasta keskustelemista. Ei toista tai toisen oireita saa lytätä. Ei kukaan niitä oireita varmasti tyhjästä keksi. Keskustelu ei tee pahaa kenellekään. Potilaalle olisi tärkeää tulla kuulluksi omine oireineen. Kuva:

Kaksi vuotta sitten rovaniemeläinenMarja Huhta, 41, oli todella väsynyt. Kuopustaan odottava Huhta saattoi työpäivän jälkeen nukahtaa sohvalle ja herätä vasta muun perheen ryhdyttyä iltapalalle, vain siirtyäkseen itsekin taas nukkumaan.

– Ajattelin, että ehkä se lapsiperheen elämä vain on tällaista:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä