sunnuntai 23.2.2020 | 21:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viesti Kokkolan vaikuttajanaisille kuuluu: "Ajatteletpa, että pystyt tai et pysty, olet oikeassa"

Kokkolan Vaikuttajanaisten tapaamiseen pääpuhujaksi kutsuttu Johanna Pystynen avasi omaa urapolkuaan Euroopan parhaan työpaikan henkilöstöjohtajaksi.

Riikka Sipilä Keskipohjanmaa
Pe 17.1.2020 klo 21:33 [päivitetty pe 22:17]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Perjantaina Kokkolassa järjestetyssä vaikuttajanaisten tapaamisessa pääpuhuja Johanna Pystynen avasi tapahtuman osallistujille omaa, hieman erikoista urapolkuaan.

Kasvatustieteitä opiskellut Pystynen palkattiin henkilöstöjohtajaksi it-alalla toimineeseen Vincitiin vuonna 2012. Sen jälkeen yritys on palkittu kolme kertaa Suomen parhaana ja kerran Euroopan parhaana työpaikkana.

– Kun päädyin Vincitille, minulla ei ollut valmista työroolia vaan minun oli rakennettava oma työnkuvani alusta alkaen. Jouduin aloittamaan ihan puhtaalta pöydältä.

Yrityksessä kukaan ei tuolloin oikein tiennyt, mitä Pystysen työnkuvaan kuuluisi ja mitä tehtävässä pitäisi saada aikaan.

– Sain luoda oman ymmärrykseni siitä, mikä juuri tässä firmassa toimii ja mikä ei. Ja haastaa samalla sitä olemassa olevaa. Siitä lähtien työni on käytännössä ollut hyvin pitkälle sellaisten perinteisten johtamismallien romuttamista, mistä todettu etteivät ne toimi ollenkaan.

Vincitillä on muun muassa lopetettu perinteinen esimiestyö ja luotu avoin palkkamalli, jossa kaikki työntekijät tietävät toistensa palkat. Yrityksen sisäisestä verkkokaupasta on mahdollisuus ostaa omien työntekijöiden tarjoamia palveluja vaikkapa hyvinvointiin tai itsensä kehittämiseen.

– Meillä on noin 120 palvelua, joista ihmiset itse valitsevat, mitä palveluita he haluavat hyödyntää, oli kyse sitten oman teknisen osaamisen kehittämisestä tai unikoulusta taaperolle.

Yrityksessä on kokeiltu ja vedetty kokeiluja takaisin, jos ne eivät ole pelanneet. Toimiviksi havaitut käytännöt muuttuvat osaksi Vincitin tuotevalikoimaa.

– Meidän mallimme perustuu tarvepohjaiseen ja yksilölliseen itsensä johtamiseen sen sijaan, että yrityksen johto yrittäisi arvailla mitä ihmiset tarvitsevat. Se ei edistä asioita, että kaikki pakotetaan samalle työhyvinvointia edistävälle kurssille.

Pystynen sai vastikään ylennyksen. Entisen henkilöstöjohtajan nykyinen titteli kuuluu Head of Leadership development, eli hänen tehtävänään on johtaa työpaikan johtamismallien kehittämistä.

Kokkolan Vaikuttajanaisten verkoston tapaamiseen Pystyseltä toivottiin alustusta motivaatiosta, itseluottamuksesta ja uskosta omaan tekemiseen teemalla: "Ajatteletpa, että pystyt tai et, olet oikeassa!"

– Kerron omasta urapolustani, joka ei ole se kaikkein tavanomaisin. Pohdin puheenvuorossani, kuinka suuri merkitys on sillä, että uskoo omaan onnistumisen mahdollisuuksiinsa, ja sitä kuinka uskaltaisi omassa tekemisessään ottaa enemmän riskejä tai kuinka tärkeää on kyseenalaistaa omaakin ajatteluaan säännöllisesti.

Moni on pohtinut, miksi nainen usein epäilee itseään, kun samassa tilanteessa oleva mies toteaisi vain, että tottakai se onnistuu!

– Se on monen asian summa. Meiltä ehkä puuttuu vielä sellaisia esimerkkejä, joiden perässä naiset rohkaistuisivat useammin sanomaan kyllä vastuullisille ja haastaville työtehtäville.

Pystynen arvelee, että esimerkkien puuttumisen lisäksi kyse on osin myös puhtaasti rakenteellisista asioista.

– Naiset joutuvat pakostakin miettimään esimerkiksi työn ja perheen yhteensovittamiseen liittyviä asioita miehiä tarkemmin, mikä voi herkemmin johtaa siihen että alkaa epäillä omia mahdollisuuksia tehdä asioita.

Pystynen uskoo, että muutos alkaa – ja on kenties jo alkanut – kun yhä useampia naisia alkaa näkyä merkittävissä rooleissa yhteiskunnassa.

– Siellä missä kyseenalaistetaan rakenteita, ja missä on rohkeutta haastaa status quo (vallitseva tila), niin siellä alkavat myös muut rohkaistua ja seurata tienraivaajien jalanjälkiä.

Fakta

Vincit

Yritys syntyi vuonna 2007 ajatuksesta, että asiakastyytyväisyys perustuu tyytyväisiin työntekijöihin.

Konsultti- ja ohjelmistoyritys, joka sparraa erilaisia organisaatioita niiden johtamistapojen ja -järjestelmien kehittämisessä.

Lähes 500 ihmistä työllistävä pörssiyhtiö, jolla on toimipaikat Tampereella, Oulussa, Helsingissä ja Turussa sekä Kaliforniassa.

On valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi kolme kertaa vuosina 2014–2016 ja saanut vastaavan eurooppalaisen palkinnon kerran, vuonna 2016.

Yrityksessä uskotaan, että töissä on tarkoitus viihtyä – myös maanantaisin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »