lauantai 4.12.2021 | 15:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Helena Petäistö vihitään Oulun yliopiston kunniatohtoriksi

Seppo Kangas
Pe 24.1.2020 klo 09:06 | päivitetty pe 14:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Rautiolaissyntyinen toimittaja ja tietokirjailija Helena Petäistö vihitään Oulun yliopiston kunniatohtoriksi toukokuussa pidettävässä tohtoripromootiossa. Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle.

Helena Petäistö on yksi 21 Oulun yliopiston kunniatohtorin arvon toukokuussa saavista henkilöistä. Petäistö saa arvonimen humanistiselta tiedekunnalta.

Kunniatohtoreiksi on kutsuttu ihmisiä, jotka ovat kansainvälisesti ansioituneita Oulun yliopistossa edustettuina olevilla tieteenaloilla. Lisäksi kunniatohtoreiksi on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat muilla tavoin yhteiskunnallisesti ja Oulun yliopiston toiminnan kannalta merkittävästi ansioituneita.

Helena Petäistö syntyi Rautiossa vuonna 1950. Hän valmistui ylioppilaaksi Oulun tyttölyseosta ja valmistui ekonomiksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta.

Hän on yksi Suomen tunnetuimmista ulkomaankirjeenvaihtajista ja journalisteista. Petäistö on raportoinut yli kolmen vuosikymmenen ajan Ranskan ja Euroopan unionin asioista MTV:lle.

Hän on myös kirjoittanut useita Ranskaa ja Ranskan politiikkaa sekä Euroopan kaupunkeja ja matkailua koskevia kirjoja. Kirjeenvaihtajan työn jälkeen hän jatkaa sujuvasanaisena kolumnistina ja suosittuna esitelmöitsijänä. Petäistö on palkittu muun muassa. Ranskan Kunnialegioonan upseerimerkillä ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla.

Petäistö on viime vuosina ollut esillä synnyinseudullaan Kalajoen Rautiossa siirrettyään sinne vanhan Apteekintalon Kalajoen keskustasta. Hän on järjestänyt tapahtumia ja käyttänyt lukuisia puheenvuoroja vanhan rakennuskannan säilyttämisen puolesta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »