lauantai 28.3.2020 | 20:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Maaliskuussa kolmekin liigajoukkuetta tulossa KPV:lle vastustajiksi – Cupin lohkosta jatkoon maalierolla?

Seppo Luokkala
Ma 17.2.2020 klo 14:53

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Mennäänpä vähän asioiden edelle. Jalkapallon Suomen cupin Ykkösen joukkueiden lohkoissa on pelaamatta enää yksi kierros. AC Oulu voittaa aika varmasti lauantaina SJK:n akatemian ja on lohkon ykkönen 11 pisteellään.

VPS kohtaa perjantai-iltana Pietarsaaren Jaron ja on pelissä ennakkosuosikki. Sitä on myös Kokkolan Pallo-Veikot lauantain kotipelissään AC Kajaania vastaan. KPV:n ja VPS:n voittaessa ovat joukkueet 10 pisteessä. VPS voitti Kippari-hallissa keskinäisen ottelun 2–1.

– Ainakin ennen cupin alkua tulleessa sähköpostissa todetaan, että tasapisteissä maaliero ratkaisee, toteaa KPV:n valmentaja Jani Uotinen.

Samaan tulokseen päätyy tutustumalla Palloliiton nettisivuilla oleviin sarjamääräyksiin. KPV voitti SJK akatemian suurinumeroisesti ja on seitsemän plusmaalin kanssa kakkospaikalla ennen VPS:ää (2 plusmaalia).

Mikäli KPV pitää paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa, saa se ensimmäisellä pudotuskierroksella kotikentälleen jonkin kahdeksasta jatkavasta liigajoukkueesta. Ottelun pelipäivä olisi 22. maaliskuuta.

– Maaliskuulle tulisi ihan hyvin kovia otteluita, kun olemme sopineet lisäksi harjoituspelit SJK:n (7.3.) ja KuPS:n (28.3.) kanssa. Ne ottelut pelataan liigajoukkueiden kotikentillä, Uotinen kertoo.

Valmentajaa miellytti tapa, jolla KPV murjoi 6–0-voiton SJK:n akatemiapojista. Urallaan 11 maalia Ykkösessä tehnyt Aleksi Tarvonen teki pelissä hattutempun.

– Tehtiin Seinäjoella kuusi kappaletta hienoja maaleja ja pelattiin toinen nollapeli putkeen. Olin tosi tyytyväinen hyökkäyspeliin tällä kertaa. Nyt cupin jatkopaikka on ihan omissa käsissä. Vedetään tähän hyvä normaali harjoitusviikko ja aletaan torstaina miettimään pelisuunnitelmaa lauantain otteluun.

AC Kajaanin esityksiin Jani Uotinen on jonkin verran tutustunut cupin edetessä.

– Joukkue on uudistunut paljon ja pelisysteemi hieman muuttunut. Minulle tutuin pelaaja on maalivahti Severi Ikäheimo, joka oli meillä (SJK akatemia) viime kaudella.

Aleksi Tarvonen on viihtynyt hyvin kärkimiehen roolissa, vaikkakin viime kausina mies on nähty useimmin hyökkäämässä laidalla.

– Kärki on salainen suosikkipaikkani. Pelasin piikissä vielä B-junnuissa, mutta edustuksessa minut laitettiin laitaan. Toivottavasti saan pelata jatkossakin kärkimiehenä, Tarvonen toivoo.

KPV jatkaa lähes täydellä miehityksellä kohti viikonloppua. Vain Haris Chantzopoulos on yhä sivussa. Alkaneen viikon ajan treeneissä nähdään FC Hongassa pelannut keskikenttämies Armend Kabashi. Hän kävi näytillä jo aiemmin talvella.

– Jokaiselle pelipaikalle tarvitaan kaksi pelaajaa. Keskikentällä on kahdeksan paikkaa ja miehiä tällä hetkellä seitsemän, selvittää valmentaja Jani Uotinen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »