lauantai 4.4.2020 | 17:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Björn Vikström Chydenius-säätiön johtoon – Juha Mustonen jatkaa säätiön asiamiehenä

Simo Kattilakoski
Pe 21.2.2020 klo 16:35 | päivitetty pe 16:38

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Anders Chydenius -säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu teologian tohtori Björn Vikström. Perjantaina Helsingissä kokoontunut Chydenius-säätiön hallitus valitsi Vikströmin uudeksi puheenjohtajaksi tehtävästä luopuneen Suomen Pankin aiemman pääjohtajan Erkki Liikasen seuraajaksi.

Hallituksen erovuoroisista jäsenistä valittiin uudelleen Björn Vikström ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi. Uudeksi hallituksen jäseneksi Liikaselta vapautuvalle paikalle valittiin ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Hallituksen muut jäsenet ovat Arttu Laine, Johnny Åkerholm, Leif Jakobsson, Aino Sallinen, Stina Mattila ja Kristiina Kouros.

Säätiön sääntöjen mukaan hallituksen jäseniä valittaessa tulee huomioida kulttuurin, koulutuksen, tutkimuksen, kirkon ja talouselämän edustus.

Anders Chydenius -säätiön asiamiehenä jatkaa valtiotieteen maisteri Juha Mustonen. Brysseliin muuttaneen Mustosen aikeena oli jättää asiamiehen tehtävä, mutta Mustosta pyydettiin jatkamaan ainakin kuluva vuosi asiamiehenä puheenjohtajan vaihdoksen vuoksi. Yhtenä tavoitteena on myös hyödyntää asiamiehen Brysselissä oleskelua säätiön kansainvälisten yhteyksien vahvistamisessa.

Säätiön ohjelmassa on tänä vuonna Anders Chydenius -vapaakauppaseminaarin järjestäminen sekä demokratiaan keskittyvän Tietämisen vapauden päivän seminaari. Tapahtumat nivoutuvat osaksi Kokkolan 400-vuotisjuhlavuotta ja Venetsialaisia.

Chydenius-säätiön perustamisesta tulee vuonna 2021 kuluneeksi 20 vuotta. Säätiö suunnittelee juhlavuodelle kansainvälistä demokratiaan painottuvaa konferenssia. Suomi on vuonna 2021 Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa ja konferenssi soveltuisi samaan yhteyteen. Säätiön hallitus valtuutti asiamiehen käynnistämään kyseisen konferenssin esiselvitystä.

Tavoitteena on, että kansainväliseen konferenssiin saataisiin arvovaltaisia puhujia muista Pohjoismaista ja muualta Euroopasta. Pohjoismaiden ministerineuvoston ohella kumppaneiksi on kaavailtu muun muassa Budapestistä Wieniin siirtyvää Soros-säätiötä sekä ruotsalaista ja tanskalaista yhteistyötahoa.

Säätiön tarkoituksena on Anders Chydeniuksen ajatusten ja perinteen pohjalta edistää talouden vapautumisesta ja sen seurauksista käytävää keskustelua, tukea siihen kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta sekä vaikuttaa sitä koskevaan päätöksentekoon eettisiä arvoja korostaen.

Säätiön ovat perustaneet Kokkolan kaupunki ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistys.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »