lauantai 4.7.2020 | 14:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella ei ole uusia tartuntoja: Henkilökunnalle avattiin huolipuhelin ja kuntoutuksen, lastensairaalan ja neuvolan toimintaan tuli muutoksia

Päivi Savela
Ke 1.4.2020 klo 14:05 | päivitetty ke 14:09

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten toiminta-alueella ei tullut keskiviikkona tietoon uusia koronatartuntatapauksia.

Keski-Pohjanmaalla todettujen tartuntojen määrä on pysynyt vähäisenä aikaisen reagoinnin ja tartuntaketjujen kattavan jäljittämisen ansiosta.

Valmiustyöryhmä tiedotti keskiviikkona, että Soiten henkilökuntaa varten päätettiin avata huolipuhelin.

Mikäli alueen koronatilanne säilyy rauhallisena, kiireetöntä vastaanottotoimintaa laajennetaan lasten ja nuorten osalta asteittain lastentaudeilla, lastenneurologialla, lastenpsykiatrialla ja nuorisopsykiatrialla.

Samoin neuvoloissa laajennetaan kiireetöntä mutta välttämätöntä vastaanottotoimintaa.

Neurologian ja kuntoutuksen palvelut:

Fysiatrian, neurologian, kuntoutustutkimusyksikön ja kroonisen kivun poliklinikan vastaanotoilla hoidetaan vain kiireelliset potilaat.

Neurologian ja fysiatrian poliklinikan sekä kuntoutustutkimusyksikön kontrolleista osa hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

Ostopalveluterapioista terveyden ja/tai kehityksen kannalta välttämätöntä läsnäterapiaa voidaan jatkaa, tai jos on riski joutua raskaampiin palveluihin tai sairaalahoitoon.

Ostopalveluna toteutetaan etäterapiaa (puhe-, toiminta- ja fysioterapia).

Etäterapiaa toteutetaan Soiten omana toimintana lasten ja aikuisten kuntoutusohjauksessa, toimintaterapiassa ja fysioterapiassa. Puheterapiassa etäterapia tulossa omana toimintana.

Apuvälinekeskuksen toiminta jatkuu supistetusti. Apuvälinelainaamot ovat auki, ennen asiointia pyydetään olemaan yhteydessä apuvälinekeskukseen tai lainaamoon puhelimitse.

Kuntoutuksen ryhmätoiminta sekä kiireettömät terapeuttien ja kuntoutusohjaajien vastaanotot ja terapiat on peruttu toistaiseksi.

Lastensairaala:

Mikäli alueen koronatilanne säilyy rauhallisena, kiireetöntä vastaanottotoimintaa laajennetaan lasten ja nuorten osalta asteittain lastentaudeilla, lastenneurologialla, lastenpsykiatrialla ja nuorisopsykiatrialla. Tavoite on edelleen toteuttaa kiireetöntä vastaanottotoimintaa ensisijaisesti etävastaanoton keinoin (esim. puhelin-, videokontakti).

Lastenneuvola:

Mikäli koronatilanne säilyy rauhallisena, kiireetöntä mutta välttämätöntä toimintaa laajennetaan lastenneuvolassa (0-6 vuotiaat). Pääsiäisen jälkeen, eli 14.4. alkaen lastenneuvolassa tarkastuksia tarjotaan myös 1½ v, 4v ja 6 vuotiaille ja samalla annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Henkilöstöresurssi huomioiden neuvolalääkärin tarkastusaikoja annetaan 1½- ja 4-vuotiaille.

Löydät muutokset myös täältä:

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »