maanantai 15.8.2022 | 21:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius saa puoli miljoonaa euroa professori Aila-Leena Matthiesin johtamalle sosiaalityön kehittämishankkeelle

Hankkeen lyhyen aikavälin tavoitteena on vahvistaa noin 330 työttömän nuoren sosiaalista osallisuutta ja taloudellista toimintakykyä.

Riikka Sipilä
Ti 8.9.2020 klo 09:06

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koordinoima aikuissosiaalityön kehittämishanke on saanut puolen miljoonan euron ESR-rahoituksen.

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle 2,5 vuoden rahoituksen.

– Haluamme luoda luontolähtöisiä yhteisöllisiä toimintatapoja ja tuoda taloussosiaalityön asiakastyöhön. Lisäksi hankkeessa pyritään asiakastyöhön, jossa tunnistetaan asiakkaiden omia voimavaroja, professori Aila-Leena Matthies kertoo.

Lyhyen aikavälin tavoitteena on saada vahvistettua noin 330 työelämän ulkopuolella olevan, pääosin alle 25- tai alle 34-vuotiaan henkilön sosiaalista osallisuutta ja taloudellista toimintakykyä.

Hankkeessa on tarkoituksena tarjota yksilöllistä ohjausta talousasioissa, uudenlaista talousneuvolaa yhteistyötahojen kanssa sekä vertaistuki-tyyppisiä ryhmätoimintoja.

Luontolähtöisiä toimintamalleja kehitetään osallistujien omien ehdotusten ja voimavarojen mukaisesti. Kehittäjät soveltavat ja mallintavat projektityöntekijän tuella uudenlaista asiakastyön tapaa, joka perustuu asiakkaan omien voimavarojen tunnistamiseen.

Taloudellinen toimintakyky ja sosiaalinen osallisuus (TASOS) -hankkeen kustannukset ovat 497 677 euroa.

Kehittämishankkeen toteuttamisessa ovat mukana Soite-kuntayhtymä, joka kattaa Keski-Pohjanmaan maakunnan sekä Jyväskylän, Laukaan ja Äänekosken kunnat sekä Saarikan kuntayhtymä Keski-Suomesta.

Sekä Keski-Pohjanmaan että Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskukset ovat osallistuneet hankkeen valmisteluun yhdessä yliopistokeskuksen kanssa. Hanke vahvistaa yliopistollisen sosiaalityön tutkimuksen ja koulutuksen asemaa osana maakuntien sote-palvelujen kehittämistä.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »