maanantai 23.5.2022 | 10:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Centriassa opiskelevalle Jonna Hytöselle voitto Pelimannimestaruuskilpailuissa

Pia Räihälä
La 7.11.2020 klo 18:40 | päivitetty ti 09:09

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruudet ratkottiin 49. kerran Ikaalisissa, nyt poikkeuksellisesti isänpäivän aattona 7. marraskuuta 2020. Yleisen sarjan voiton vei 19-vuotias Jonna Hytönen Kokkolasta 132 pisteellä.

Hytönen on kotoisin Äänekoskelta ja muuttanut Kokkolaan tänä syksynä opiskelemaan. Hän on Raimo Vertaisen oppilaana ja opiskelee musiikkipedagogiaa Centria-ammattikorkeakoulussa.

– Harmonikansoiton opettajaksi tähtään valmistua. Olen Pelimannimesraruuskilpailuihin osallistunut useana kertana, ja lisäksi olen ollut Hopeisen Harmonikan finaalissa sekä kahdesti Kultaisen Harmonikan finaalissa. Muitakin kilpailuja olen käynyt Pärnua myöten, Hytönen kertoo.

Saana Kastelli Pyhäjoelta voitti Pelimannimestaruuskilpailuissa 18-vuotiaiden sarjan sekä 1- ja 2-rivisissä että 5-rivisissä. 5-rivisissä tässä sarjassa käytiin tiukka kisa, sillä toiseksi sijoittui vain pisteen erolla Anna Salomaa Haapajärveltä.

Saana Kastelli opiskelee Markus Luomalan oppilaana Kaustisen musiikkilukiossa ja on lisäksi saanut tänä syksynä soittotunteja 2-rivisen soitossa kaustislaiselta mestaripelimanni Ritva Talvitieltä.

Veteraanisarjan kolmanneksi sijoittui Pauli Raivio Haapajärveltä.

Kilpailun johtaja, Suomen Harmonikkaliiton varapuheenjohtaja Seppo Lankinen on hyvillään siitä, että kisat saatiin järjestettyä poikkeusoloista huolimatta, sillä kyseessä on vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti järjestetty harmonikkakilpailu.

– Kilpailun suosio yllätti ja osoitti, että se on edelleen merkityksellinen, Lankinen toteaa.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Vuoden Harmonikkataiteilija 2020 ja merkittävimmän kansainvälisen bandoneon-kilpailun 2018 voittaja Sami Pirttilahti Riihimäeltä. Muut tuomariston jäsenet olivat haitaritaiteilija, taiteellinen johtaja ja moninkertainen pelimannimestari Teija Niku Helsingistä sekä harmonikkataiteilija, teatterimuusikko ja kapellimestari Matti Ekman Jyväskylästä.

Uutista päivitetty 8.11. klo 16.47: Lisätty tieto Saana Kastellin opettajista.

Uutista korjattu 10.11. klo 9.10: Hytönen opiskelee Centriassa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »