maanantai 5.12.2022 | 07:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

TV-viikon valinta: Armoitettu komedienne Anna Airola näyttää toisen puolen itsestään

Hannu Björkbacka
Ke 27.1.2021 klo 10:00

★★★★★

Aikuiset 2.

Ohjaus Anna Dahlman, 2021

Yle TV2 ke 27.1. klo 22.20/Yle Areena

Oonan ja Artun (Anna Airola ja Elias Salonen) ystävyys kestää Aikuisten toisellakin kaudella. Vanhat kaverit pistäytyvät kahvilassa uusien tuttavuuksien ohella. Anna Brotkinin terävä kynä tavoittaa tekemisiään tarkkailevien yli kaksikymppisten surkuhupaisan epävarmuuden ja näyttämishalun. Anna Dahlmanin tarkassa ohjauksessa tilannetajuisten näyttelijöiden yhteistyö on sävykästä.

Riemukkuudestaan huolimatta Aikuiset ei sorru sketsisarjaksi tai tyyppikokoelmaksi. Sen ihmisistä välittää, koska hekin välittävät toisistaan. Jo ensimmäinen uuden kauden kohtaus kiteyttää Oonan ja Artun suhteen. Kuten filosofi Nietzsche sanoi, tärkeintä on suojella ystävä häpeältä. Ja noloja tilanteitahan vasta aikuisiksi tulleilla riittää.

Koronan keskellä kahvila saa nimen ja dopamiiniriippuvainen Oona juhlii veronpalautustaan päiväsamppanjalla. Elämäntyylin kommentointiin ei tyydytä, vaan laitetaan päälle uusi vaihde. Rakkaudentunnustukset ovat entistä romanttisempia ja erot liikuttavampia. Sarjan tähti, armoitettu komedienne Anna Airola, näyttää toisen puolen itsestään. Liiankin joustava poikaystävä Kuisma (Mikko Kauppila) säilyttää arvokkuutensa, vaikka naapuriin ilmestyy kilpakosijaksi maanläheinen pyöräkorjaaja Pesso (Miro Lopperi) crocseissaan.

Aikuiset ei jumiudu kuvioihinsa. Taitavasti sarja saa kiintymään uusiin hahmoihin, vaikka katsoja haluaisi vielä olla lojaali vanhoille. Epävarman Oonan tasapainoilu miesten välillä rinnastuu herkullisesti hahmotetun Artun uusiin seurustelukumppaneihin. Silmäyksiä luodaan Markku-isäänkin (Ville Myllyrinne), joka Artun valmentamana löytää elämälleen uutta suuntaa.

Aarne Tapolan kuvaus, Dimitri Okulovin leikkaus ja Tuomas Kyrön lavastus ovat avainasemassa Aikuisten vilkkaasti vaihtuville ilmeille. Kesän toiveikas valo saadaan talteen ja näkökulmanvaihdoksilla se onni ja ilo, joka hätäisiltä nuorilta tuntuu arjessa valuvan käsistä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »