lauantai 24.7.2021 | 09:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalassa yksi uusi koronatartunta – Peruspalvelukuntayhtymä Kallio ohjeistaa järjestämään valmistujaisjuhlat porrastetusti ja muistuttaa 20 hengen kokoontumisrajoituksesta

Hanna Rautio
To 27.5.2021 klo 13:05 | päivitetty to 13:47

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Nivalassa todettiin torstaiaamuna yksi uusi koronavirustartunta. Sairastunut oli jo altistuskaranteenissa, joten tapaukseen ei liity uusia altistumisia, Kalliosta kerrotaan.

Nivalassa, Ylivieskassa, Sievissä ja Alavieskassa toimiva Kallio ohjeistaa järjestämään alueellaan kevään valmistujaisjuhlat porrastetusti, suosituksia ja hygieniaohjeita noudattaen.

Juhlien järjestelyissä on noudatettava alueellisten viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia, jotka koskevat myös yksityistilaisuuksia. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on kuntajohtajien päätöksellä voimassa kuun loppuun saakka 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka perustuu naapurimaakunta Keski-Pohjanmaan heikentyneeseen koronatilanteeseen.

Yksityishenkilöiden juhlat suositellaan järjestämään porrastetusti. Lisäksi juhlissa kannattaa muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin epidemia-aikana. Tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, noudattaa turvavälejä ja käyttää kasvomaskia, Kalliosta ohjeistetaan.

Lievienkin koronavirukseen viittaavien oireiden takia pitää hakeutua testiin, jättää juhlat väliin ja pysytellä kotona.

Lue myös:

Torstaina viisi uutta koronatartuntaa Soiten alueella – Tartuntamäärät ovat kääntyneet laskuun, mutta riski uusille laajoille altistumistilanteille on edelleen olemassa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »