lauantai 23.10.2021 | 08:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Matti Mattsson ui pronssia! – Porilainen oli ilosta suunniltaan nappiuintinsa jälkeen: "Uskomatonta, älyttömän hienoa!"

Jukka Anias
To 29.7.2021 klo 04:58 | päivitetty to 05:52

Suomalaisten mitalitili Tokion olympialaisissa on avattu. Porilainen Matti Mattsson taisteli varhain torstaiaamuna Suomen aikaa miesten 200 metrin rintauinnissa loppuun saakka jopa voitosta ja nappasi lopulta pronssia Suomen ennätysajalla 2.07,13.

– Tämä on juuri sitä! Aivan uskomatonta!, Mattsson kuittasi TV5:llä Discovery-kanavan Kaj Kunnaksen haastatteluhuudahduksen: "Tämä on sitä unelmaa, jota sä elät!"

Ennätysuintiaan Mattsson arvioi näin:– Pystyin pitämään pääkopan kasassa ja uinti meni hyvin eteenpäin. Se ei hajonnut missään kohtaa, vaikka lopussa vähän rupesi painamaan. Uskomattoman hyvin meni.

Yli sekunnin parannus SE-aikaan ei tullut Mattssonille yllätyksenä.

– Kun rikoin vanhan Suomen ennätyksen Helsingissä (2.08,26 ja sen jälkeen vielä Tokion välierässä 2.08,22) tiesin, että siinä on sekunti varaa. Siinä oli se. Nyt annoin kaikkeni.

Mattssonin uran viime vuodet eivät ole olleet helppoja.

– Kahdeksan vuotta on aika syvissä vesissä oltu ja tähän tultu. Onneksi en lopettanut. Aivan älyttömän hienoa! Aika monia öitä on tullut valvottua menneiden arvokisojen myötä. Tämä palkitsee kyllä. Ihan pirun hienoa!

Pronssimitalistilta lähtivät myös terveiset koti-Suomeen kaikille tukijoille ja erityisesti omalle perheelle.

– Kiitos kaikille kannustuksesta ja kotijoukoille tuesta. Iskä tulee huomenna kotiin!

Myös Suomen olympiakomitean tiedotteessa Mattsson kiitti perhettään ja taustajoukkojaan.

– Kotiväelle suurimmat terveiset. Perhe on ollut tässä erittäin vahvasti mukana. Ilman heidän tukeaan tässä ei oltaisi. Kaikki ympärillä olevat ihmiset tietävät, että tämä on myös heidän mitalinsa.

Matti Matsson avasi suomalaisten mitalitilin Tokion olympialaisissa. Porilainen otti 200 metrin rintauinnissa pronssia.
PATRICK B. KRAEMER

Kilpailun voitti australialainen Izaac Stubblety-Cook olympiaennätyksellä 2.06,38. Hopealle ui australialaisen kanssa kilpailun ennakkosuosikkeihin laskettu Hollannin Arno Kamminga 2.07,01.

27-vuotias Mattsson edustaa Porin Uimaseuraa. Vuonna 2013 MM-pronssia samalta matkalta napannutta porilaista valmentaa Eetu Karvonen.

Suomalaisuimari on viimeksi yltänyt olympiamitaleille neljännesvuosisata sitten Atlantassa 1996, kun Jani Sievinen ui 200 metrin sekauinnin olympiahopeaa. Sievinen toimii Tokion kisojen uinnin lähetysoikeudet omistavan Discovery-kanavan asiantuntijana ja kommentaattorina.

Matti Mattssonin tapaan niinikään porilainen Arvo Aaltonen ui Suomen urheiluhistorian ensimmäiset olympiamitalit 101 vuotta sitten Antwerpenin kisoissa vuonna 1920. Pronssia tuli sekä 200 metrin että 400 metrin rintauintikilpailuista.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »