torstai 9.12.2021 | 02:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Presidentti Sauli Niinistö altistunut koronavirukselle – tapaaminen Viron presidentin kanssa peruuntuu

Viron presidentti vierailee vain Latviassa, jossa tapaaminen koronapositiivisen tuloksen antaneen latvialaispresidentin kanssa myös peruuntui.

STT\, Kerttu Heikura, Lassi Lapintie
To 14.10.2021 klo 14:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Helsinki

Viron presidentti Alar Karisin ensivierailu Suomeen ja tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruuntuu presidentti Niinistön koronavirusaltistumisen vuoksi. Asiasta kertoo presidentin kanslia tiedotteessaan. Presidenttien oli määrä tavata tänään.

Presidentin kanslian mukaan Niinistön altistuminen koronavirukselle on tapahtunut Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa keskiviikkona 13. lokakuuta, missä Niinistö keskusteli Latvian presidentti Egils Levitsin kanssa aamiaisella.

Presidentti Levits todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi, tiedotteessa kerrotaan.

– Presidentti Niinistö jää omaehtoiseen karanteeniin varmuuden vuoksi ja hänet testataan koronaviruksen varalta, tiedotteessa kerrotaan.

Niinistön oli määrä tavata Karis Presidentinlinnassa. Suomen ja Viron kahdenvälisten suhteiden lisäksi presidenttien piti keskustella ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista.

Latviassa parlamentin puhemies ottaa Viron presidentin vastaan

Suomen-vierailun oli määrä olla osa Viron presidenttinä tällä viikolla aloittaneen Karisin ensimmäistä ulkomaanmatkaa uudessa roolissaan. Hän on vierailemassa tänään myös Latviassa, mutta myös siellä suunniteltu tapaaminen koronapositiivisen presidentti Levitsin kanssa peruuntui.

Latvian yleisradio LSM:n mukaan Karisin vastaanottaa Latviassa presidentin sijasta maan parlamentin puhemies Inara Murniece.

Latvian presidentinkanslian mukaan Levitsin koronapositiivisuus todettiin koronaviruksen vasta-aineisiin perustuvalla pikatestillä, jonka tulos varmistetaan PCR-testillä tänään. Levits oli maassaan ensimmäisten täysin rokotettujen ihmisten joukossa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »