maanantai 15.8.2022 | 22:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen suden kaatamiseen on myönnetty poikkeuslupa

Ida Korolainen
La 30.7.2022 klo 09:38 | päivitetty la 10:30

Kannuksen metsästysseura on saanut poikkeusluvan yhden suden kaatamiseen, uutisoi Yle. Poikkeuslupa myönnettiin lammasvahinkojen torjumiseksi ja on voimassa kolme viikkoa elokuun 18. päivään saakka. Pyynti on toteutettava kyttäämällä, eli sutta on odotettava passissa.

Suomen riistakeskus ei ole itse tiedottanut asiasta. Riistakeskus kertoo nettisivuillaan julkaisevansa suurpetopoikkeuslupapäätökset julkaisupäivän jälkeisenä päivänä kello 23:59.

Sudet ovat tappaneet lampaita Kannuksen Risunevalla. Tilallinen Riku Mikkola kertoi Keskipohjanmaan sunnuntaisessa jutussa huomanneensa susien raadelleen lampaita lauantai-iltana. Susien hyökkäykset jatkuivat viikolla, ja niiden vuoksi tila on menettänyt jo lähes neljäkymmentä lammasta. Tilallisen lisäksi tilanteen kävivät toteamassa poliisi, eläinlääkäri sekä kaksi alueen petoyhdyshenkilöä.

Yksi susi nähtiin myös Kannuksen keskustassa torstaiaamuna. Silminnäkijöiden mukaan se kulki Pappilankatua ja Kannuksenkatua pitkin, pyöri hetken terveyskeskuksen pihalla ja katosi sitten näkyvistä.

Vahinkoperusteisia tai kannanhoidollisia poikkeuslupia susien kaatamiseen myönnetään harvoin.

Lisää aiheesta:

Sudet tappoivat lampaita Kannuksen Risunevalla

Susi nähtiin Kannuksen keskustassa torstaiaamuna – Kannuksen terveyskeskuksen vieressä kuvattu video liikkuu somessa

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »