tiistai 21.3.2023 | 20:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomen ulkoministeriö kehottaa Turkkiin matkanneita välttämään väentungosta

Myös Tanskan, Norjan ja Ruotsin ulkoministeriöt ovat antaneet samankaltaisia kehotuksia.

STT\
La 28.1.2023 klo 19:01 | päivitetty la 20:35

Helsinki

Turkkiin matkustusilmoituksen tehneille suomalaisille on lähetetty lauantai-iltapäivällä tekstiviesti, jossa kehotetaan välttämään mielenosoituksia ja väentungosta, kerrottiin Suomen ulkoministeriön viestinnästä STT:lle lauantaina.

Viestinnän mukaan ulkoministeriö ei kuitenkaan ole muuttamassa ministeriön sivuilla olevaa matkustustiedotetta.

Suomen kehotuksesta kertoivat aiemmin Helsingin Sanomat ja Yle.

Norjalaisen uutistoimisto NTB:n mukaan myös Norjan ulkoministeriö kehotti Turkissa olevia kansalaisiaan olemaan varovaisia ja välttämään suuria väkijoukkoja. Myös Tanskan ja Ruotsin ulkoministeriöt antoivat samanlaisia kehotuksia.

Ruotsi sulki suurlähetystönsä Ankarassa

Ruotsi on sulkenut suurlähetystönsä yleisöltä Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Asiasta kerrotaan suurlähetystön sivuilla.

Suurlähetystön mukaan sen sekä Ruotsin Istanbulin pääkonsulaatin ulkopuolella on järjestetty mielenosoituksia. Istanbulin pääkonsulaatin kerrotaan olevan normaalisti auki, mutta suurlähetystö pyytää ihmisiä ottamaan maahanmuutto- ja konsuliasioissa yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

– Turkissa olevia ruotsalaisia kehotetaan pitämään itsensä ajan tasalla tapahtumien kulusta ja välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia, rekisteröitymään ruotsalaisten listalle ja lataamaan ulkoministeriön sovellus, tiedotteessa sanotaan.

Turkissa on loukkaannuttu Ruotsissa järjestetyistä mielenosoituksista, erityisesti Koraanin polttamisesta Turkin lähetystön edustalla Tukholmassa viime viikonloppuna. Tanskalais-ruotsalainen äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan poltti jälleen tämän viikon perjantaina Koraanin moskeijan lähistöllä Kööpenhaminassa ja vielä toisen Turkin suurlähetystön edustalla.

Päivitetty 28.1.2023 kello 20.35: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »