keskiviikko 22.3.2023 | 09:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yle Puhe -radiokanava lopettaa – "Äänisisältöjen jakelutapa muuttuu vastaamaan paremmin suomalaisten mediankäyttöä"

Eetu Kupulisoja
Ti 7.2.2023 klo 18:37 | päivitetty ti 20:54

Yksi Yleisradion radiokanavista hiljenee. Yle tiedotti, että sen hallintoneuvosto päätti lopettaa Yle Puhe -radiokanavan tiistain kokouksessaan. Kanavan toiminta loppuu kevääseen 2024 mennessä.

Yle Puhe on pienin Ylen suomenkielisistä valtakunnallisista radiokanavista. Sen viikkotavoittavuus on tiedotteen mukaan vain muutaman prosentin luokkaa.

– Ylen ja Ylen palveluiden tulee muuttua suomalaisten mediankäytön mukana. Ylen strategian mukaisesti arvioimme kanavien ja palveluiden määrää säännöllisesti. Ylen äänisisältöjen jakelutapa muuttuu vastaamaan paremmin suomalaisten mediankäyttöä, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen tiedotteessa.

Yle Puheen ohjelmisto koostuu Yle Areenaan tehdyistä podcasteista, muiden kanavien ohjelmien uusinnoista sekä radiourheilusta. Yle Puheessa kuultuja sisältöjä löytyy jatkossa Yle Areenasta ja muilta radiokanavilta.

Tiedotteen mukaan radiourheilua uudistetaan niin, että urheilusisällöt ovat kuultavissa entistä laajemmalle yleisölle Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa. Tarkemmat suunnitelmat valmistuvat myöhemmin.

– Siirrämme radiokanavan jakelukuluja sisältöihin. Tarjoamme suomalaisille tulevaisuudessa entistä monipuolisemmin sivistävää ja viihdyttävää puheohjelmaa, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tiedotteessa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »