Ihmiset 

Eva-Maria Strömsholmin vaihdevuodet alkoivat 29-vuotiaana – Juoksijan juoksu pysähtyi ja hänestä tuli pysyvästi lapseton: "Olen oppinut elämään toisenlaista elämää"

Sanna Haverinen puolestaan pelkäsi, että 40-vuotisjuhlat olisivat elämän viimeiset.Molemmat naiset sairastuivat gynekologiseen syöpään. Yleisin näistä syöpäsairauksista on kohdunrungon syöpä, suurin kuolleisuus on munasarjasyövässä.

Harvinaisen munasarjasyövän sairastanut sairaanhoitaja Eva-Maria Strömsholm toimii perustamansa Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:n varapuheenjohtajana.
Harvinaisen munasarjasyövän sairastanut sairaanhoitaja Eva-Maria Strömsholm toimii perustamansa Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:n varapuheenjohtajana. Kuva: Ulla Nikula

Strömsholmille aloitettiin hormonihoito – ja vaihdevuodet alkoivat vain 29-vuotiaana. Kun kohdussa oleva myooma eli lihaskyhmy alkoi vuonna 2015 jälleen kasvaa, tehtiin päätös poistaa koko kohtu ja jäljellä oleva, toimimaton munasarja. Se merkitsi samalla sitä, että Strömsholm olisi pysyvästi lapset

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä