Ruoka

Piimävelli ja naurisleipä ovat ainutlaatuisia perinneruokia – niitä ei kannata unohtaa nykykeittiössä

Perinneruoat kutkuttavat lapsuuden muistoja, mutta ne tarjoavat paljon kokeiltavaa myös moderniin keittiöön. Mikseipä ruuanlaitossakin pätisi sama kuin historiassa: ymmärtääksesi ja kehittääksesi ruuanlaittoa on hyvä tietää eri alueiden perinneruoista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piimävelli on makoisa esimerkki eteläpohjalaisesta rikkaasta keittoperinteestä. Vellin voi tarjota pääruokana, välipalana tai jälkiruokana.

Naurisleipä on syksyinen herkku, jolle löytyy perinneruoille tyypillisesti erilaisia ohjeita: hiivalla tai ilman, ohuena reikäleipänä tai vielä ohuempana rieskan

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä