1–3-vuotiaan must-have -tarvikkeet keväälle ja kesälle

Kevään ja kesän touhuihin kannattaa varustautua paitsi sopivilla vaatteilla, myös muilla tarvikkeilla. Näiden vinkkien avulla voit valmistautua kevät- ja kesäkauteen taaperon kanssa hyvissä ajoin!

Hanki kevään ja kesän varusteet ajoissa

Kevät ja kesä ovat ihanaa aikaa ympäristöään tutkivan 1–3-vuotiaan kanssa! Ajanvietto taaperon kanssa sujuu rennosti pienellä etukäteisvalmistelulla ja muutamalla täsmähankinnalla.

Kompaktit matkarattaat, laadukkaat Reima-vaatteet ja muut kevään sekä kesän tarvikkeet voit hankkia valmiiksi hyvissä ajoin. Etenkin sade- ja ulkovaatteet voit löytää ennen sesongin alkua hyvillä hinnoilla laatumerkeiltä, kuten Reima, Name It tai Didriksons.

1. Matkarattaat tekevät liikkumisesta helppoa

1-vuotias ei tarvitse enää vaunukoppaa, vaan päiväunet onnistuvat rattaissa makuuasentoon säädetyssä istuimessa. Keväällä ja kesällä rattaat voivat olla kevyet ja helposti kokoontaitettavat matkarattaat, jotka on helppo ottaa mukaan myös kesälomareissulle vaikkapa Turku hotelliin.

Valitse matkarattaat, joiden kuomu suojaa hyvin auringolta ja joissa on riittävän suuri säilytyslokero. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät kätevät matkarattaat esimerkiksi Bugaboo-, Cybex- ja KikkaBoo-merkeiltä.

2. Sopivat vaatteet kevääseen ja kesään

Keväällä sää on yleensä vielä hyvin epävakaista, joten taaperolle kannattaa hankkia veden- ja tuulenpitävät välikausivaatteet. Sadevaatteet ovat myös tarpeen. Hieman kuivemmilla kevät- ja syksysäillä softshell-haalari on hyvä valinta taaperon ulkovaatteeksi. Välikauteen tarvitaan myös ohut pipo ja kosteutta kestävät hanskat.

Kesään kannattaa varustautua kevyillä vaatteilla, kuten t-paidoilla, shortseilla ja hameilla. Leveälierinen, niskaa suojaava aurinkohattu on hyvä valinta taaperolle. Uimarannalle paras valinta on pitkähihainen ja -lahkeinen uima-asu, joka suojaa auringonpaisteelta.

3. Katse jalkoihin

Hyvä valinta taaperon kevätkengiksi ovat varrelliset, vettä hylkivät kengät, joissa on ohut vuori. Kumisaappaat ovat tarpeen sadesäällä. Kun ilma lämpenee, vaihda taaperolle kangastossut, jotka saa kiristettyä sopivaksi esimerkiksi tarroilla. Kesähelteillä sandaalit voivat olla mukavat jalkineet, kunhan niiden materiaali ei hiosta.

4. Suojaa lapsen silmät auringolta

Lapsille tarkoitetut aurinkolasit suojaavat herkkiä silmiä auringon haitallisilta säteiltä. Taaperoille on olemassa aurinkolasimalleja, joiden tarrakiinnitteinen sanka asetetaan lapsen pään ympäri. Tällöin aurinkolasit eivät putoa lapsen silmiltä niin helposti.

5. Muista suojata myös iho

Taaperon iho voi palaa auringossa hyvinkin herkästi, joten aurinkorasva on pakollinen hankinta. Pyri suojaamaan iho ensisijaisesti vaatteilla ja levitä muille alueille aurinkorasvaa. Lapsiperheiden suosiossa ovat niin kutsutut fysikaaliset aurinkorasvat, jotka muodostavat iholle kalvon. Aurinkorasvaa ei siis imeydy ihon läpi ja rasva on siten turvallisempi valinta myös pienen lapsen iholle.

6. Hauskat leikkihetket ulkona

Touhukas taapero liikkuu keväällä ja kesällä paljon myös ulkona, joten ulkolelut ovat hyvä hankinta leikkihetkiä varten. Erilaiset hiekkalelut, ulkolelut ja vesilelut ovat myös kivoja lahjaideoita leikki-ikäisille lapsille.

Jos teillä on oma piha, voit hankkia pihaan taaperolle sopivan keinun, liukumäen, leikkiteltan tai uima-altaan. Puutarhakeinussa tai riippumatossa on myös kiva köllötellä satukirjaa selaillen.

7. Piknik-tarvikkeet mahdollistavat eväsretket

Keväällä ja kesällä on ihanaa nauttia aterioista ulkona. Hanki piknik-välineitä, kuten peitto, eväslaatikko ja juomapullot. Taaperoille sopivia juomapulloja löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta monilla kivoilla kuoseilla.

8. Potkupyörä ja kypärä vauhdikkaalle taaperolle

Taapero, joka osaa hyvin kävellä, voi alkaa harjoittelemaan pyöräilyn alkeita potkupyörän avulla. 2–3-vuotiaille sopivia potkupyöriä on Hobbyhall.fi-verkkokaupassa esimerkiksi Tunturi-, Chicco- ja PUKY-merkeillä. Muista hankkia myös lapselle sopiva kypärä!

9. Kodin turvallisuus kesällä

Jos kodissa on parveke tai terassi, jonka ovea aiot pitää kesällä auki, hanki oveen turvaportti. Näin estät, ettei taapero pääse kiipeilemään parvekkeen kaiteelle tai lähde ulos pihalle huomaamattasi. Aidan tai turvaportin voit hankkia tarvittaessa myös piha-alueelle tai muihin kodin tiloihin.

10. Vältä itikoiden puremat

Suojaa taaperoa hyttysiltä ja muilta ötököiltä ensisijaisesti vaatteilla ja päähineillä. Rattaiden ja sängyn suojaksi voi hankkia hyönteisverkon. Jos käytät hyönteiskarkotetta, varmista, että hyönteiskarkote sopii myös lapsille ja ettei sitä mene lapsen sormiin ja suuhun. Muista tarkistaa lapsen iho punkkien varalta aina ulkoilun jälkeen.