Puutarhakeinu, -sohva vai riippumatto? Valitse pihalle sopiva istuin

Jos olet muuttanut talven aikana uuteen taloon tai et ole tyytyväinen nykyisen talosi pihaan, on aika tehdä pihasuunnittelua kesää varten.

Erilaiset istuimet parantavat pihan viihtyisyyttä, mutta niiden valinta voi olla vaikeaa. Kokosimme tähän artikkeliin ideoita istuimista, joilla voit tehdä pihastasi astetta houkuttelevamman paikan.

Millaiselle pihalle puutarhakeinu sopii?

Rentoon oleiluun sopiva puutarhakeinu on kotipihojen klassikko. Puutarhakeinussa voi loikoilla yksinään tai istuskella ystävän seurassa. Puutarhakeinu on hyvä ratkaisu pihalle myös silloin, jos tarvitset silloin tällöin istumapaikkoja useammalle henkilölle.

Puutarhakeinuja löytyy erimallisia ja -kokoisia. Voit vertailla niitä helposti Hobby Hall -verkkokaupassa. Yhteistä puutarhakeinuille on, että ne vaativat alleen suht tasaisen alustan. Jotkut puutarhakeinut seisovat jaloillaan ja voidaan sijoittaa myös terassille, kun taas toiset puutarhakeinut voi kiinnittää tukevasti maahan.

Kun olet hankkimassa puutarhakeinua, tarkista sen mitat ja painoraja. Tarkista myös, tuleeko keinun mukana pehmusteet ja aurinkosuoja. Hanki ne ja hyönteisverkko tarvittaessa erikseen.

Puutarhakeinu on hyvä rentoutumiseen, mutta istumiseen esimerkiksi ruokailun aikana se ei ole paras ratkaisu. Ruokaryhmän istuimeksi kannattaa valita yksittäisten tuolien lisäksi vaikkapa puutarhasohva, joka ei heilu istuessa.

Puutarhasohva toimii myös ruokailuryhmän kanssa

Jos kaipaat istuinta, jossa on mahdollista löhöillä, mutta myös istua hyvässä asennossa esimerkiksi ruokaillessa, on valintasi silloin tukeva puutarhasohva. Moneen eri tyyliin sopivia puutarhasohvia löytyy Hobby Hallin sivuilta. Puutarhasohvan voi rakentaa mieleisekseen käyttämällä sohvamoduuleja.

Kun olet valitsemassa puutarhasohvaa, muista tarkistaa sohvan painoraja ja huolto-ohjeet. Sohva tarvitsee tasaisen alustan, joten se on ideaali valinta esimerkiksi terassille. Mitä enemmän sohva on sään armoilla, sitä kestävämpää sen materiaalin tulisi olla.

Sateen- ja auringonsuojasta kannattaa huolehtia myös pehmusteiden vuoksi. Puutarhasohvan muhkeat tyynyt tai istuinpatjat saattavat homehtua, mikäli ne ovat alttiina sateelle. Varsinkin tummien kankaiden väri haalistuu herkästi auringonpaisteessa.

Puutarhasohva voi olla terassin tai pihakeittiön katseenvangitsija. Lisäksi tyylikäs ja tarkoin valittu puutarhasohva voi luoda vuokralaisia houkuttelevaa ylellisyyden tuntua lomahuoneiston pihaan.

Riippumatto on hyvä rentoon loikoiluun

Loikoiluun tai rentoon oleiluun sopii parhaiten kevyt riippumatto tai riipputuoli. Puuhun tai seinään kiinnitettävä riippumatto ei vaadi tasaista alustaa, vaan sopii myös puustoisemmalle pihalle. Yhden istuttavan riipputuolin voi kiinnittää kattoon, ja se mahtuu myös pienelle terassille tai parvekkeelle.

Riippumattoja on saatavilla myös valmiissa telineissä, jolloin riippumaton kiinnityksestä ei tarvitse huolehtia. Riippumattoa hankkiessa kannattaa tarkistaa painoraja sekä materiaalin vedenkestävyys ja huolto-ohjeet.

Lisävarusteena voit kiinnitystelineen lisäksi hankkia riippumaton ylle sopivan aurinkovarjon sekä peiton ja tyynyn hyviä unia varten. Retkeilyyn tarkoitetuissa riippumatoissa on yleensä mahdollisuus hankkia lisävarusteina hyönteisverkko tai teltta riippumaton yläpuolelle suojaamaan sateelta.

Voit tilata Hobby Hallin sivuilta riippumaton tai riipputuolin itsellesi tai vaikkapa lahjaksi kesälomaa aloittavalle nuorelle tai innokkaalle retkeilijälle. Riippumatto on yksi lasten ja nuorten kesäsuosikki ulkoleikkivälineiden valikoimasta.

Millainen istuin on paras omalle pihalle tai terassille?

Rentoa oleilua varten suosittelemme hankkimaan pihaan puutarhakeinun tai riippumaton. Näiden lisäksi vaihtoehtona ovat myös säänkestävät säkkituolit tai muhkeat rahit.

Jos pihalla on tarkoitus myös ruokailla, kannattaa hankkia yksittäisiä puutarhatuoleja tai puutarhasohva. Mieleisensä, tarpeeksi suuren puutarhasohvan voi rakentaa myös moduuleista.

Yksi vaihtoehto pihan istuimeksi on aurinkotuoli. Se toimii mallista riippuen sekä loikoiluun että istumiseen. Aurinkotuolien, kuten muidenkin piha-alueen istuinten pehmusteet, kannattaa muistaa suojata sateelta ja ylimääräiseltä auringonpaisteelta. Kun huollat pihakalusteita oikein, saat nauttia niistä pidempään.